Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 32
100Cr6 RULMAN ÇELİĞİNİN TORNALANMASINDA YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜNÜN OPTİMİZASYONU
2016
Dergi:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yüzey pürüzlülüğü, birbiriyle etkileşim içinde olan makine parçalarının iş verimini ve ömrünü önemli derecede etkilemektedir. İşlenen malzeme, kesici takım, kesme parametreleri gibi yüzey pürüzlülüğünü etkileyen birçok parametre vardır. Bu sebeple işleme parametrelerinin optimize edilerek, uygun işleme şartlarının ortaya konulması son derece önem arz etmektedir. Bu çalışmada, 100Cr6 rulman çeliğine kuru işleme şartlarında, tornalama işlemi uygulanmıştır. İşleme parametrelerine bağlı olarak yüzey pürüzlülükleri araştırılarak, optimum işleme şartları tespit edilmiştir. Sonuçların kabul edilebilir değerde çıkmasına yardımcı olacağı ve optimal sonuçlara ulaşılmada zaman ve maliyetten tasarruf için Taguchi yöntemi kullanılmıştır. Deneyler Taguchi L 9 dikey dizilimine göre yapılmış ve deney sonuçlarının değerlendirilmesinde sinyal/gürültü (S/N) oranları kullanılmıştır. Taguchi optimizasyonuyla, optimum yüzey pürüzlülüğü değerleri belirlenmiştir. Doğrulama deneyleri yapılarak, 100Cr6 rulman çeliğinin tornalanmasında yüzey pürüzlülüğü optimizasyonun başarıyla uygulandığı görülmüştür. 100Cr6 rulman çeliği için optimum işleme parametreleri, (T2) talaş kırıcı formlu kesici takım, 0,3 mm/dev (f) ilerleme hızı ve 160 m/dak (Vc) kesme hızı olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

100Cr6 RULMAN steel tournament surface purity optimization
2016
Yazar:  
Özet:

The surface smoothness significantly affects the work efficiency and life of the machine parts that interact with each other. There are many parameters that affect the surface smoothness, such as the processed material, cutting equipment, cutting parameters. For this reason, optimizing the processing parameters, the establishment of appropriate processing conditions is extremely important. In this study, 100Cr6 rolling steel was applied in dry processing conditions, turning process. By researching surface smoothness depending on the processing parameters, optimal processing conditions have been identified. Taguchi method has been used to save time and cost in achieving optimal results that will help results get acceptable. The trials were performed according to the Taguchi L9 vertical sequence and the signal/bullying (S/N) rates were used to evaluate the results of the trial. With Taguchi optimization, optimum surface smoothness values are determined. Verification experiments have shown that surface smoothness optimization was successfully implemented in the 100Cr6 rolling steel torration. The optimum processing parameters for 100Cr6 rolling steel are determined as (T2) slurry-breaking shape cutting equipment, 0.3 mm/dev (f) advancement speed and 160 m/min (Vc) cutting speed.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 290
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi