Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
OLUMSUZ OKUL TUTUMU, OKULA YABANCILAŞMA VE ANTİ-SOSYAL DAVRANIŞIN ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SUÇA EĞİLİMİNİ YORDAMA DÜZEYİ
2019
Dergi:  
Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı ortaöğretim öğrencilerinin olumsuz okul tutumlarının, anti sosyal davranışların ve okula yabancılaşma düzeylerinin okulda disiplin suçu kabul edilen davranışlarını yordama düzeyini ortaya koymaktır. Bu bağlamda Düzce’de sınavla öğrenci kabul eden yirmi ortaöğretim kurumu içerisinde en düşük puana sahip bir meslek lisesi- ne devam eden 256 öğrenciden 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde veriler elde edilmiştir. Araştırma, ilişkisel tarama modelindedir. Verilerin toplanmasında, Okul Tutumu Ölçeği, Anti-Sosyal Davranışlar Ölçeği, Okula Yabancılaşma Ölçeği ve Suça Eğilim Envanteri kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde korelasyon, adımsal çoklu regresyon ve yol analizi teknikleri kullanılmıştır. Ortaya çıkan bulgulara göre olumsuz okul tutumu, anti sosyal davranış, okula yabancılaşma ve suça eğilim arasında orta düzeyde, anlamlı ve pozitif korelasyon bulunmaktadır. Ayrıca olumsuz okul tutumu, anti sosyal davranış ve okula yabancılaşma, ortaöğretim öğrencilerinin suça eğilim düzeylerinin %44’ünü açıklamaktadır. Yapılan yol analizinde anti sosyal davranışın aracılık etkisine de bakılmıştır. Olumsuz okul tutumu ve okula yabancılaşmanın lise öğrencilerinin suça eğilimlerini anti sosyal davranış aracılığı ile orta düzeyde yordadığı bulunmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Negative school attitude, school outsourcing and anti-social behavior levels of high school students' incrimination
2019
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to show the level of high school students’ negative school attitudes, anti-social behaviors, and the levels of school-extraterrestrial behaviors that are considered a disciplinary crime in the school. In this context, a professional high school with the lowest score among the twenty secondary education institutions that accept students with the exam in Düzce – from 256 students ongoing in the 2018-2019 educational academic year has been obtained data in the good period. The research is in the relational scan model. In the collection of data, the scale of school attitude, the scale of anti-social behavior, the scale of school-extraterrestriality, and the criminal tendency inventory were used. In the analysis of data, correlation, step-by-step multiple regression and path analysis techniques have been used. According to the findings, there is a medium, meaningful and positive correlation between negative school attitude, anti-social behavior, school-outwardness and crime tendency. Negative school attitude, anti-social behavior and school-outsourcing also describe 44% of high school students’ crime tendencies. The analysis of the path was also considered the mediation effect of anti-social behavior. Negative school attitude and school-outsourcing have found that high school students’ criminal tendencies are in the middle level through anti-social behavior.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.213
2023 Impact/Etki : 0.433
Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama