Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Papiller Tiroid Karsinomunda Süpero-inferiyor Tiroidektomi Tekniği: İntraoperatif Sinir Monitorizasyonu ile On Üç Olgunun Ön Sonuçları
2020
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı, total tiroidektomi planlanan papiller karsinom hastalarında, intraoperatif sinir monitörizasyonu (IONM) ile birlikte süpero-inferiyor sinir diseksiyonu cerrahi tekniğinin kullanımının araştırılması, aynı zamanda, rekürren laringeal sinirin (RLN), en distali olan kriktiroid membrandan larinks içerisine giriş noktasındaki minimum stimülasyon eşik değerlerinin belirlenmesidir. Yöntemler: Bu retrospektif çalışmada, preoperatif olarak papiller tiroid karsinomu tanısı ile total tiroidektomi uygulanan ortanca yaşı 53 (42-71) olan 13 hasta (11 kadın, 2 erkek) incelenmiştir. RLN diseksiyonu süpero-inferiyor teknik ile gerçekleştirilmiştir. Süpero-inferiyor diseksiyon tekniği yazı içinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Tiroidektominin tamamlanmasından sonra, en distal noktada RLN’yi uyarmaya yetecek minimum akım ölçülmüş ve kaydedilmiştir. Bulgular: Ortalama minimum stimülasyon akım değeri, sol tarafta 0,26±0,07 mA ve sağ tarafta 0,25±0,07 mA olarak kaydedildi. Operasyon sonrası gözlenen kalıcı veya geçici RLN felci yoktu. Sonuç: Süpero-inferiyor diseksiyon tekniği ile RLN, non-rekürren sinir varyasyonu durumunda bile çok sabit bir noktada ortaya konulduğundan düşük komplikasyon oranları ile diseke edilebilir ancak deneyimlerimize göre çok hassas ve dikkatli diseksiyon komplikasyonların önüne geçmek için esastır. Sinir lokalizasyonu kolaylaştırdığından mümkün olan durumlarda IONM kullanılması düşünülmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Papillary Tiroid Carcinoma Super-Inferred Tiroidectomy Technique: Thirteen Pre-Results with Intraoperative Nervous Monitoring
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to investigate the use of super-inferious nerve disection surgery in the patients with papillary carcinoma planned total thyroidectomy, along with intraoperative nerve monitoring (IONM), as well as to determine the minimum stimulation marginal values at the entrance point of the recurren laringeal nerve (RLN), the most distal of the crythyroid membrane to the laringe. Methods: In this retrospective study, 13 patients (11 women, 2 men) were studied with an average age of 53 (42-71) for the total thyroidectomy applied preoperative diagnosis of papillary thyroid carcinoma. RLN disection is performed with super-inferior technique. The super-inferred disection technique is detailed in the text. After the completion of thyroidectomy, the minimum flow sufficient to stimulate RLN at the most distal point is measured and recorded. Results: The average minimum stimulation flow value was recorded at 0.26 ± 0.07 mA on the left and 0.25 ± 0.07 mA on the right. There was no permanent or temporary RLN paralysis observed after the operation. The result: With the super-inference disection technique, RLN can be disqueated with low complication rates because it is present at a very fixed point even in the case of non-recurrenal nerve variations, but according to our experience it is essential to prevent very sensitive and careful disection complications. The use of IONM should be considered in cases where it facilitates the nerve localization.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 231
Journal of Academic Research in Medicine