Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Belgesel Sinema Aracılığıyla Kadın Emeğinin Görünür Kılınması: Külkedisi Değiliz!
2017
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada belgesel sinemanın kadın emeğinin görünür kılınması konusundaki rolü ortaya konulmuştur. Buradan hareketle 2000 sonrası Türkiye Sinemasında belgesel filmlerin kadın emeğinin görünür kılınmasına olan katkısı ifade edilmiştir. Ataerkil yapı, toplumsal cinsiyet kavramlarına değinilerek kadın emeği farklı bağlamlarla ele alınmış ve kadın emeğinin neden görünmez olduğu ile bunun altında yatan sebeplerin neler olduğu incelenmiştir. Çalışmanın amacı doğrultusunda ulaşılan sonuç belgesel sinemanın kadınların emeklerinin görünmezliği normunu değiştirebileceği, kadın emeğini görünür kılabilecek güçlü bir araç olabileceğini gösterdiğini söyleyebiliriz. Özellikle belgesel sinemanın tercih edilmesi ise belgesel sinemanın gerçek ile olan ilişkisi ve topluma karşı olan sorumluluğundan dolayı farkındalık yaratabilecek uygun ve güçlü bir araç olarak karşımızda yer almasıdır. Çalışmanın amacını somutlaştırmak adına, son olarak, gündelikçi kadınların hayatını konu alan Emel Çelebi’nin yönettiği Külkedisi Değiliz!(2014) adlı belgesel film örneklem olarak alınarak Gözlemci Belgesel türü dikkate alınarak ve söylem analiz yönteminden yararlanılarak incelenmiştir. Böylece filmin ürettiği ve oluşturduğu dil üzerinden kadınların emeğinin görünür olduğu gösterilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Making Woman’s Labour Visible Through Documantary: We Are Not Cinderella!
2017
Yazar:  
Özet:

This article aims to highlight the role of documentaries on the visibility of women’s labour. It has thus been shown that documentaries of Turkish cinema after the 2000s have a positive influence on the visibility of women’s labour. Therefore, it examined the causes and reasons of the invisibility of women’s labour based on the concept of gender and patriarchy. In this context, we argue that documentaries can be a tool that helps increase the visibility of women’s work. We have chosen the documentary to study for this question because it allows us to create a consciousness through its relation to reality and through its responsibility to society. Finally, in order to pursue the aim of this article, we conduct a discourse analysis of the documentary Külkedisi Değiliz! (Çelebi, 2014). We stress consequently that this film made a contribution to the visibility of women’s work through its language.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.605
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi