Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 44
 İndirme 11
TÜKETİCİLERİN KARAR VERME TARZLARININ SANAL ALIŞVERİŞ SEPETİNİ TERK ETMELERİNE ETKİSİ
2020
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllardaki sosyo-ekonomik gelişmeler tüketicilerin özellikle kıyafet sektöründe daha çok online alışveriş yapmalarına sebep olurken, online satın alma davranışlarının araştırılması pazarlamacılar açısından cazip hale gelmiştir. Tüketicilerin karar verme tarzlarının sanal alışveriş sepetini terk etmelerine etkisinin araştırıldığı bu çalışmada, 402 kişiye kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak anketler uygulanmıştır. Sonuç olarak çeşit karmaşası yaşayan, düşünmeden alışveriş yapan, fiyat odaklı ve marka odaklı tüketicilerin sanal alışveriş sepetini daha çok terk ettikleri saptanmıştır. Online satın alma sıklığı ve cinsiyetin de sanal alışveriş sepetini terk etme üzerinde anlamlı bir etkisi bulunmaktadır. Düzenleyici değişken olarak anında satın alma niyeti yükseldikçe, tüketicilerin online satın alma sıklıkları ile sanal alışveriş sepetinden vazgeçmeleri arasındaki negatif yönlü ilişkinin daha kuvvetli olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The impact of consumers' decision-making patterns on leaving the virtual asset
2020
Yazar:  
Özet:

In recent years, socio-economic developments have caused consumers to make more online shopping, especially in the clothing industry, while research on online shopping behaviors has become attractive for marketers. In this study, which examined the impact of consumer decision-making styles on leaving the virtual shopping seat, 402 people were surveyed using the easy sampling method. As a result, it has been found that consumers who live in a variety of complexities, shop without thinking, price-oriented and brand-oriented consumers are more likely to leave the virtual shopping seat. The frequency of online purchases and gender also have a significant impact on leaving the virtual shopping seat. As the intention of immediate purchase as a regulatory variable rises, the negative relationship between consumers’ online purchasing frequencies and their abandonment of the virtual shopping seat has been found stronger.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Consumers’ Decision Making Styles On Online Shopping Cart Abandonment
2020
Yazar:  
Özet:

In recent years, socio-economic developments have led consumers to attach more importance to buy online shopping especially apparel products. Moreover, in terms of marketers, it has become tempting to investigate the consumers' online buying behaviors. In this research, the effects of consumers’ decision making styles on consumers’ shopping cart abandonment was investigated via analysis of questionnaires administered to 402 convenience sampling respondents. As a result, there is significant negative relationship between online shopping cart abandonment and price consciousness, impulsiveness, confused by over-choice, brand consciousness dimensions of consumer decision making styles. Moreover it was found that frequency of online buying and gender other factors affect shopping cart abandonment.  One of the most remarkable findings in this research is found that there is a moderation effect of current purchase intention between frequency of online buying and shopping cart abandonment. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.477
Atıf : 13.375
2023 Impact/Etki : 0.296
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi