Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Safranbolu- İncekaya Bölgesi’nde Bir Mimari Stüdyo Deneyimi
2021
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çeşitli nedenlerle oldukça hızlı gelişen kentlerde ve onlara eklenen yeni kentsel alanlarda, doğal olarak tasarım sorunları ortaya çıkmaktadır. Safranbolu’nun büyüyen kent çeperinin yakınlarında bulunan arkeolojik, mimarî ve doğal güzellikleriyle turizmin bir parçası olan İncekaya su kemeri ve çevresinde popüler kültüre bağlı oluşan düzensiz yerleşim, bunun örneğidir. Bu sorunun çözümünde çeşitli paydaşları bir araya getiren ve ortak akıl oluşturan kentsel tasarım uygulamalarından faydalanma ihtiyacı vardır. Kentin ve bölgenin gelişiminde önemli katkısı olan, öğrenci yetiştirmenin yanında bilgi üretiminin bir parçası olan üniversite, bu paydaşlardan biridir ve araştırmacı/öğrenci potansiyeline sahiptir. Bu bağlamda, 2019-2020 güz döneminde proje dersinde mimarlık bölümü öğrencileriyle seçilen alanda çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma sonunda elde edilen bilgilerin hem öğrenciler açısından eğitime hem de alanla ilgili olarak kente olan katkıları tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Architectural Studio Experience In Safranbolu-i̇ncekaya Region
2021
Yazar:  
Özet:

For various reasons, design problems have been naturally emerged in rapidly developing cities and in new urban areas which added to them. As a result of popular culture, the example of these problems has been the irregular settlement around the Incekaya aqueduct and its environment which are is a part of tourism with its archaeological, architectural, and natural beauties, and near Safranbolu’s expanding city perimeters. In solving this problem there is a need to take advantage of urban design practices that bring together the various disciplines and create a common mind. One of these disciplines is the university, which contributes significantly to the development of the city and the region and is a part of the knowledge production, with its researcher/student potential. In this context, in the project course in the 2019-20 Fall Semester, the studies concerned with the field have been made with the students of the architectural department of the university. At the end of this study, the contributions of the obtained information to both students’ education and to the city, where the study field is evaluated, have been discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.138
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi