Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 17
 Sesli Dinleme 1
MUSTAFA KUTLU’NUN HİKAYELERİNDE KENTLİ İNSAN OLMAK
2020
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Mustafa Kutlu, Türk edebiyatında özellikle hikâye alanında Türk toplumunun yaşadığı toplumsal değişim ve dönüşümü konu edinerek önemli bir yere sahip olmuştur. Oldukça güçlü gözlemlere sahip bir yazar olan Kutlu, toplumsal değişim sonucunda bireylerde oluşan psikolojik sorunlara değinmiştir. Modernleşme sonucunda köyden kente göç eden veya daha önceden kentte yaşayan bireylerin çeşitli sebeplerle oluşan çeşitli sorunlarına güçlü izlenimleri ışığında değinerek nitelikli eserler vermiştir. Kutlu, bilhassa köyden kente göç eden bireylerin zihinlerinde ve iç dünyalarında hâsıl olan bunalımları anlatmıştır. Eserleriyle Türk edebiyatını nicelik ve nitelik yönünden besleyen Kutlu, 1970 sonrası Türk hikâyeciliğinde oldukça önemli bir yer edinmiştir. Bilhassa hikâyelerinde kullandığı dil, üslup ve tema açısından nitelikli eserler ortaya çıkarmıştır. Son derece velûd ve mümbit bir yazar olan Kutlu, hikâyelerinde sembolik bir dil kullanarak çoklu anlam katmanları oluşturmuştur. O, Türk toplumunun yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecini kendine temel mesele edinmiştir. Bu bağlamda eserlerinde köy-kent ikilemini ve göç olgusunu irdelemiştir. Bununla birlikte değişim ve dönüşüme uğrayan bireylerin psikolojisine ve toplumun sosyolojisine dikkatleri çekmiştir.

Anahtar Kelimeler:

To be a city man in the stories of Mustafa Kutlu
2020
Yazar:  
Özet:

Mustafa Kutlu has had an important place in Turkish literature, especially in the field of history, addressing the social change and transformation in which the Turkish society lives. Happy, a writer with quite strong observations, has pointed to the psychological problems arising in individuals as a result of social change. As a result of modernization, it has given quality works in light of strong impressions on the various problems of individuals who have migrated from the village to the city or previously lived in the city for various reasons. He told the people who came from the village to the city about their minds and their inner worlds. Kutlu, who feeds Turkish literature in terms of quantity and quality with his works, has gained a very important place in Turkish history after 1970. In his stories, he revealed the language, the style, and the theme of his work. He is a very well-known and prominent writer, and he has created multiple layers of meaning using a symbolic language in his stories. He has taken the process of transformation and transformation in the Turkish society as its core issue. In this context, he has drawn up in his works the village-city division and the immigration phenomenon. However, he has attracted attention to the psychology of individuals who are under change and transformation and to the sociology of society.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 571
2023 Impact/Etki : 0.14
Türk Dünyası Araştırmaları