Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
Yapay Zeka Ağları Kullanılarak Güneş Radyasyonu Değerinin Tahmini
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde ve dünyada enerji ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak için fosil yakıtların sınırlı kullanımı nedeniyle, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik eğilim giderek artmıştır. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında tükenmez bir enerji kaynağı olarak kabul edilen güneş enerjisi, en çok kullanılan ve üzerinde çalışılan enerji kaynağıdır. Bu çalışmada güneş ışınım değeri, Konya ili Selçuklu Bölgesinde kurulu 10 kW'lık küçük ölçekli güneş enerjisi santralinden elde edilen veriler kullanılarak modellenmiştir. Bu model gerçekleştirilirken güneş santralinden bir yıl boyunca kaydedilen veriler ve meteoroloji genel müdürlüğünden alınan veriler kullanılmıştır. Bu modelde güneş radyasyon değeri, küçük ölçekli bir güneş enerjisi santralindeki sıcaklık değeri, PV panelden elde edilen voltaj ve güç değerleri kullanılarak tahmin edilmektedir. Modelleme sonucunda modellemenin% 86 doğrulukla yapıldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Estimation Of Solar Radiation Value Using Artificial Intelligence Networks
2020
Yazar:  
Özet:

Energy need in our country and in the world is increasing day by day. Due to the limited use of fossil fuels to meet this need, the trend towards renewable energy sources has gradually increased. Solar energy, which is considered as an inexhaustible energy source among renewable energy sources, is the most widely used and studied energy source. In this study, solar radiation value has been modeled by using the data obtained from 10 kW small scale solar power plant established in Selçuklu Region of Konya province. While performing this model, the data recorded over a year from the solar power plant and the data obtained from the general directorate of meteorology were used. In this model, the solar radiation value is estimated by using the temperature value in a small scale solar power plant, the voltage and power values obtained from the PV panel. As a result of the modeling, it was seen that the modeling was performed with 86% accuracy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.577
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi