Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 12
 İndirme 4
The Examination of Urban Furniture in Bülent Ecevit University Farabi Campus in Terms of Landscape Design
2018
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Donatı elemanları, insanın kent dokusu içindeki bireysel ve toplumsal yaşamını kolaylaştıran, bireyler arası iletişimi sağlayan, mekâna işlevsel ve estetik açıdan belirli bir anlam kazandıran, farklı nitelik ve niceliklerde olan, mekânı tanımlayan ve tamamlayan özellikteki objelerdir. Aynı zamanda kente görsellik ve kimlik kazandıran öğelerdir. Bu bağlamda donatı elemanları yoğun kullanıcı kitlesin sahip üniversite yerleşkelerinde mekanı kullanışlı, zevkli ve konforlu hale getiren estetik elemanlar olup sosyal yaşama olumlu katkılar sağlamaktadır. Yerleşkelerde insanların bilgi edinme, dolaşım kontrolü, konfor, eğlenmek, güvenlik gibi ihtiyaçlarına karşılık gelecek nitelikte konumlandırılan donatı elemanlarının mekansal konfor ve bitkisel tasarım açısından değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Bu kapsamda, Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Yerleşkesi araştırma alanı olarak seçilmiştir. Çalışmada, arazi çalışması ile Farabi Yerleşkesi içerisindeki peyzaj donatı elemanları ve yoğun kullanılan bitki türleri belirlenerek, kullanıcı tercihlerinin ortaya konulması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Yerleşkesi bütününde akademik personel, idari personel, öğrenci ve işçilerden oluşan kullanıcı grubuna yüz yüze anket çalışması uygulanmıştır. Anket sonuçları SPSS Statistics 22.0 programı kullanılarak değerlendirilmiştir. Frekans Analizi ve Ki-Kare Testi uygulanarak kullanıcıların donatı elemanları ve bitki kullanımı konusundaki farkındalıkları ve tercihleri ile bu yönde talep ve eğilimleri tespit edilmiştir. Donatı elemanları ile onu kullanan kişiler arasındaki ilişki ve tercihlerde eğitim düzeyleri, meslekleri, kampüsü kullanım amaçları, donatıların bakımlılığı ve yerleşke kimliğine uygun olarak kullanılıp kullanılmaması ve kampüsün peyzaj tasarımı açısından yeterliliğinin belirlenmesinde önemli ve anlamlı ilişkiler saptanmıştır. Uygulama sonucunda kullanıcı-bitki, kullanıcı-donatı arasındaki olumlu-olumsuz ilişkiler ortaya konulmuştur. Sonuçta, Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Yerleşkesi’nin peyzaj tasarımına yönelik öneriler geliştirilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 3.320
2023 Impact/Etki : 0.241
Bartın Orman Fakültesi Dergisi