Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 2
PLANLAMADAN DEĞERLENDİRMEYE HARMANLANMIŞ ÖĞRENME
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Hayatın her alanını etkileyen Covid-19, özellikle eğitimin sürekliliğini sağlayabilmesi, her türlü koşulda etkili ve kesintisiz olabilmesi için köklü ve planlı reformlara ihtiyaç olduğunu göstermiştir. Bu çalışmanın amacı, yüzyüze ve çevrimiçi öğrenmenin olumlu yönlerini bir araya getirerek öğrenci merkezli anlayışla oluşturulan harmanlanmış öğrenmenin planlamadan değerlendirmeye etkisini incelemektir. Ayrıca, öğrenen ve öğreten için kazanımları ve sınırlıklarını inceleyerek değişen dünyada eğitime yansıyan etkilerini tartışmaktır. Bu çalışma, harmanlanmış öğrenmenin uygulaması hakkında güncel çalışmalardan yararlanılarak oluşturulan sonuç ve önerilerle alana katkı sağlaması amaçlanan bir derleme çalışmasıdır. Bu araştırmanın sonuçları, harmanlanmış öğrenmenin planlanma, uygulama ve değerlendirme aşamalarının sınırsız  çevrimiçi araçlarla ve öğrenme ortamları ile gerçekleştirilebileceğine dikkat çekmektedir.  Verimli bir harmanlanmış öğretimin aktif öğrenme yaklaşımları ile bütünleştirilmesinin mümkün olduğu düşünülmektedir. Harmanlanmış öğrenmenin etkili bir şekilde uygulanması için etkili öğrenme tasarımlarının öğrenci merkezli olacak şekilde planlanması gerekir. Harmanlanmış öğrenmenin, eğitim liderlerinin, öğretmenlerin, anne babaların işbirliği ile öğrenciyi merkeze alan bir yaklaşımla planlandığında, uygulandığında ve değerlendirildiğinde etkisi uzun süreli ve kalıcı olan sürdürülebilir bir yaklaşım olacağı beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Learning from planning to evaluation
2022
Yazar:  
Özet:

Covid-19, which affects all areas of life, has shown that it requires rooted and planned reforms, in particular to ensure continuity of education, to be effective and uninterrupted in all circumstances. The aim of this study is to study the impact of mixed learning created with student-centric understanding by combining the positive aspects of face-to-face and online learning on the evaluation of the unplanned learning. It is also to discuss the influences that reflect on education in a changing world by studying their achievements and limits for learning and teaching. This study is a compilation study aimed at contributing to the field with results and recommendations created using current studies on the application of mixed learning. The results of this study point out that the planning, application and evaluation stages of mixed learning can be achieved through unlimited online tools and learning environments.  It is considered possible to integrate efficient mixed teaching with active learning approaches. In order to effectively implement mixed learning, effective learning designs must be planned to be student-centered. Harmonized learning is expected to be a sustainable approach that will have a long-term and lasting impact when planned, applied and evaluated by a approach that focuses on the student in cooperation with educational leaders, teachers, parents.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.389
2023 Impact/Etki : 0.134
Journal of History School