Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
DOĞU ANADOLU'NUN BAZI YÖRELERİNDE ELMA AĞAÇLARINDA TOZLAŞMA YAPAN ARILAR (HYMENOPTERA: APOIDEA)
1978
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Bu çalı.şmada; Doğl! Anadolu'nun meyve yetiştirilen yörelerinden bi,- kesimıni oluşturan E;z;ncan, Erzurum'un tsp;r, Olur, Oltu ve Tortum ilçe/eri ile Kars'ın Iğdı;, Kağızman, Tuzluca ve Posof ilçeleri, ayrıca Artvin'in Erzurum'a en yakın ilçes; olan Yusufeli'deki e/ma çiçeklerini ziyaret eden arı türleri saptanmıştır. Ça/ı.şma, 1976·1978 yıl/arında sürdürülmüştür. Bu ça/ı.şma sonunda; i Col/etes (Colleridae), 31 Andrena (Andrenidae), 2 Xylocopa (Xylocopidae), 6 Bombus (Apidae) ve Apis mel/ifer'a L. (Ba/arlSı) o/mak üzere top/am 70 arı türünün elma çiçek/erini ziyaret ettiği saptanmıştır. Bunlar içerisinde hemen he! tarafta yüksek' populasyon gösteren/er: Apis mel/ifera, Andrenaflavipes Pz., A. dorsata (K), A. po/tta Sm., A, morio B/., Halictus marginatus B/., H. malachurus (K), H. albipes F., H. t/'icinctus muganic.us (Ebm.), Osmia cerinthidis Mor.; O. caeru!escens L., ve eol/etes cascallUS St. olmuştur. SUMMARY BOLLINATOR BEES OF APPLE IN SOME AREA OF THE EASTERN ANATOLIA This study was conducted to find bees visiting apple nowers in Erzincan, Erzurum, and Kars provinces during the period of 1976-1978. At the result _,of this work; ı species of Colleles (CoBetidae), 31 species of Andrena (Andrenidae),' 22 species of HaIietus (Halictidae), 3 species of Osmia (Megachilidae), 3 species of Eucera (Arthrophoridae) 2 species of Xylocopa (Xylocopidae), 6 species of Bumbus (Apİdae), and Apis mellifere L. were recorded as pollinators of apple trees. Among these bees Apis mel/!fera, Andrena flavipes, Pz., A. dNsata (K), A. poliu] Sm., A. morio BI., Hanetus marginatus BL, H. malaehurus (K), H. albipes F., OsmlQ eerinıhidis Mor., O. caerulescens L., and Colletes caseanuk St. were more common than the others.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.196
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi