Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
2008 Büyük Durgunluğu ve TCMB Para Politikası: Banka Kredileri Kanalı ve Büyüme Özelinde Ampirik Bir Analiz
2023
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Büyük durgunluğun küresel boyuttaki yayılma etkisi, merkez bankalarınca krize karşı tasarlanan para politikalarını da şekillendirmiştir. Para politikası uygulamalarında ilklerin yaşandığı kriz sürecinde Fed başta olmak üzere merkez bankalarının çoğu geleneksel olmayan ve makro-ihtiyati niteliğe sahip politikalar ve araçlar kullanmışlardır. Bu araçlarla, parasal aktarım kanalları üzerinden krizin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve makroekonomik büyüklüklerin denge düzeylerine ulaştırılması amaçlanmıştır. Kredi kanalı, çoğu ekonomi ve özellikle de gelişmekte olan ülke ekonomileri için en etkili parasal aktarım kanallarından biridir. Bu çalışmada TCMB’nin 2011M01-2019M09 dönemindeki para politikası sanayi üretim endeksi(GSYH), toplam krediler (tüketici+KOBİ), kamu bütçe harcaması, USD/TL döviz kuru ve ağırlıklı fonlama maliyeti(AOFM) değişkenleri kullanılarak, Toda-Yamamoto nedensellik yöntemiyle analiz edilmiştir. Bulgular ilgili dönemde kredi miktarından ve AOFM’den GSYH’ye doğru nedenselliğe işaret etmektedir. Krediler, AOFM ve USD/TL kuru değişkenleri arasında da çift yönlü nedensellik ilişkisi mevcuttur. Ayrıca kamu bütçe harcamasından, kredilere, AOFM’ye ve USD/TL döviz kuruna doğru tek yönlü nedensellik tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Büyük Durgunluk, Makro-İhtiyati Politika, Finansal İstikrar, Kredi, Toda – Yamamoto. JEL Sınıflandırması: E51, E52, E58

Anahtar Kelimeler:

The Great Recession Of 2008 and The Cbrt Monetary Policy: An Empirical Analysis Spesific To Bank Loans and Growth
2023
Yazar:  
Özet:

The global spillover effect of the great recession also shaped the monetary policies designed by the central banks against the crisis. During the crisis, where firsts were experienced in monetary policy implementations, most central banks, especially the Fed, used unconventional and macro-prudential policies and tools. These tools aimed to minimize the adverse effects of the crisis through monetary transmission channels and bring macroeconomic aggregates to equilibrium levels. The credit channel is one of the most effective monetary transmission channels for most economies, especially emerging economies. In this study, the monetary policy of the CBRT in the 2011M01-2019M09 period, Industrial production index (GDP), total loans (consumer+SME), public budget expenditure, USD/TL exchange rate, and weighted funding cost (WFP) variables were analyzed using the Toda-Yamamoto causality method. Results indicate causality from the loan amount and AOFM to GDP in the relevant period. A bidirectional causality relationship exists between loans, AOFM, and USD/TL rate variables. In addition, one-way causality has been determined from public budget expenditure to loans, AOFM, and USD/TL exchange rate. Key Words: Great Recession, Macro Prudential Policies, Financial Stability, Loan, Toda-Yamamoto JEL Classification: E51, E52, E58

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 12.829
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi