Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Spektral Eşleştirme Yöntemleri Kullanarak Hiperspektral Görüntülerin Seyrek Gösterim Tabanlı Sınıflandırılması
2019
Dergi:  
Geomatik
Yazar:  
Özet:

Seyrek gösterim tabanlı yaklaşımlar sinyal ve görüntü işleme alanlarında gösterdikleri performanstan dolayı son zamanlarda hiperspektral görüntüler üzerine de uygulanmaya başlanmış ve başarılı sonuçlar sağlanmıştır. Hiperspektal görüntü içerisindeki uzamsal bilginin de sınıflandırma işlemine dahil edilebilmesi için ortak seyrek gösterim sınıflandırıcı (OSGS) modeli geliştirilmiştir. Fakat bu modelde test pikseli etrafındaki sabit boyutlu bir pencere içerisindeki tüm komşu piksellerin ağırlık oranlarının eşit olduğu varsayılmaktadır. Özellikle de pencere boyutu arttıkça farklı sınıfa ait piksellerin sınıflandırma işlemine dahil olacağı düşünülürse hata payı artacaktır. Bu soruna bir çözüm üretebilmek için pencere içerisindeki merkez test pikseli ve her bir komşu piksele 3 adet spektral eşleştirme yöntemi uygulayıp OSGS ile birleştiren 3SE–OSGS metodu önerilmiştir. Eşleştirme yöntemlerinden elde edilen verilere ve eşik değerine göre ilgili komşu pikselin seçilmesi veya seçilmemesi sağlanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

2019
Dergi:  
Geomatik
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Geomatik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 136
Atıf : 655
Geomatik