Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Zemin Stabilizasyonunda Puzolanik Katkı İnceliğinin Dayanıma Etkisi
2017
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mühendislik özellikleri zayıf olan zeminlerin fiziksel, kimyasal, mekanik ve hidrolik özelliklerinin iyileştirilmesine zemin stabilizasyonu denilmektedir. Bu çalışma kapsamında tek başına çimentolaşma kabiliyeti yetersiz olan perlit, puzolanik katkı olarak killi bir zeminin stabilizasyonunda kullanılmıştır. Birincil bağlayıcı olarak yüksek CaO içeriğinden dolayı kireç seçilmiştir. Zemin, %6 kireç (optimum kireç oranı) ve %0, %5, %10, %15, %20, %25, %30 oranlarında perlitle karıştırılmıştır. Puzolanik katkı olarak kullanılan perlit doğal ve ince öğütülmüş biçimde iki farklı şekilde stabilizasyon çalışmasında değerlendirilmiştir. Hazırlanan karışımların indeks ve dayanım özellikleriyle bu özelliklerin perlitin inceltilmesiyle nasıl değiştiği çalışma kapsamında ele alınmıştır. 84 günlük kür süresi sonucunda en yüksek serbest basınç dayanımı %20 perlit içeren kireçli numunelerde 3196 kPa olarak tespit edilmiştir. İnceltilmiş perlitin katkı maddesi olarak kullanıldığı kireçli numunelerde ise en yüksek dayanım inceltilmiş perlit oranı %15 olan numunelerde 3408,9 kPa değerine ulaşmıştır. Perlitin inceltilmesiyle birlikte daha düşük perlit oranlarında daha yüksek mukavemet değerlerinin meydana geldiği belirlenen bu deneysel çalışma sonunda, puzolanik katkı olan perlitin inceltilmesinin dayanım değerlerini doğrudan etkilediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the puzolanic contribution in the soil stabilization on resistance
2017
Yazar:  
Özet:

The improvement of the physical, chemical, mechanical and hydraulic properties of the soil with weak engineering characteristics is called soil stabilization. In this study, the perlit, which alone has insufficient cementing capacity, has been used in the stabilization of a curved floor as a puzolanic contribution. It is chosen as a primary binding due to its high CaO content. The soil is mixed with perlit at 6% (optimal perlit ratio) and 0,% 5, 10% 15, 20% and 25% and 30% ratio. The perlit used as a puzolanic supplement was evaluated in the stabilization work in two different ways in a natural and thin moisturized form. The index and resistance characteristics of the prepared mixture have been discussed in the study of how these characteristics have changed with perlitine thinning. As a result of the 84 days of course, the highest free pressure resistance was identified as 3196 kPa in silk samples containing 20% perlit. In the curved samples used as a additive of perlit examined, the highest resistance in the samples with a curved perlit ratio of 15 % reached the value of 3408,9 kPa. At the end of this experimental study, which determined that higher strength values occurred at lower perlit rates along with perlitine incentive, it was found that perlitine incentive, which is a puzolanic contribution, directly affects the resistance values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.854
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi