Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 1
Son Sınıf Hemşirelik Öğrencilerinin Maneviyat, Manevi Bakım Algıları ve Ahlaki Duyarlılıkları: Çok Merkezli ve Kesitsel Bir Çalışma
2022
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Hemşireler bütüncül bakımın sağlanmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Ahlaki duyarlılık bu noktada hemşirelere yardımcı olabilir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'nin beş farklı bölgesinde eğitim gören hemşirelik son sınıf öğrencilerinin manevi bakım ve ahlaki duyarlılık algılarının incelenmesidir. Yöntem: Bu çalışma çok merkezli, tanımlayıcı ve kesitsel tasarımdadır. Araştırma verilerinin toplanmasında Maneviyat ve Manevi Bakım Derecelendirme Ölçeği ve Ahlaki Duyarlılık Anketi kullanılmıştır. Bu araştırmaya Türkiye'nin beş farklı bölgesindeki beş farklı üniversitede öğrenim gören toplam 590 hemşirelik son sınıf öğrencisi katılmıştır. Bulgular: Öğrencilerin Maneviyat ve Manevi Bakım Derecelendirme Ölçeği toplam puan ortalamaları 4.06±0.70 ve Ahlaki Duyarlılık Anketi 5.44±1.12'dir. Maneviyat ve Manevi Bakım Derecelendirme Ölçeği ile Ahlaki Duyarlılık Anketi toplam puan ortalamaları arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur (p<0.05). Sonuç: Etkili manevi bakım, ahlaki duyarlılığı yüksek hemşireler tarafından sağlanabilir. Hemşirelik eğitiminde maneviyat ve ahlak konuları ile ilişkili farklı ve yenilikçi eğitim uygulamalarından yararlanılması, bu konularda girişimsel ve longitudinal çalışmaların yapılması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Spirituality, Spiritual Care Perceptions and Moral Sensitivity Of Senior Nursing Students: A Multicenter and Cross-sectional Study
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: Nurses play a crucial role in providing holistic care. Moral sensitivity can help nurses at this point. The objective of this study was to investigate the perception of spiritual care and moral sensitivity of senior nursing students receiving education in five different regions of Turkey. Method: This study used a multicenter, descriptive and cross-sectional survey design. Data were collected with the Spirituality and Spiritual Care Rating Scale and the Moral Sensitivity Questionnaire in the research. A total of 590 senior nursing students, studying in five different universities in five different regions of Turkey, participated in this research. Results: The mean total score of students on the Spirituality and Spiritual Care Rating Scale was 4.06±0.70 and Moral Sensitivity Questionnaire was 5.44±1.12. There was a significant relationship between the mean total scores on the Spirituality and Spiritual Care Rating Scale and the Moral Sensitivity Questionnaire (p<0.05). Conclusion: Effective spiritual care can be provided by nurses who show high moral sensitivity. It is recommended to benefit from different and innovative educational practices related to spirituality and moral sensitivity in nursing education, and to conduct interventional and longitudinal studies on these issues.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 145
2023 Impact/Etki : 0.034
Genel Tıp Dergisi