Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Over Kanseri Prognozunda Değişiklikler, On Yıllık Tek Merkez Deneyimi
2020
Dergi:  
Acta Oncologica Turcica
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Over kanseri kadınlarda görülen beşinci en sık kanser olmakla birlikte jinekolojik kanserlere bağlı ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Çalışmamızda merkezimizde over kanseri nedeniyle tedavi verilen hastaların nüks durumunun, sağkalım sonuçlarının ve tedaviye bağlı gözlenen yan etkilerin retrospektif olarak değerlendirilmesi amaçlanmıştır. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmamızda Ocak 2010 –Ocak 2020 yılları arasında Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Medikal Onkoloji Kliniğinde tanı ve tedavi amacıyla takibi yapılmış over kanserli 160 olgunun tıbbi kayıtları sistem notları ve dosyalarından retrospektif olarak incelenmiştir. Çalışmamıza over kanseri tanısı almış 18 yaş ve üzeri hastalar dahil edildi. Olgular yaş ortalamasına, over kanseri histopatolojik tiplerine, tanı anındaki evreye, aldıkları kemoterapiye bağlı görülen yan etkilerine, progresyonsuz sağkalım (PFS) ve genel sağkalım (GS) sürelerine göre ayrıntılı olarak incelenmiştir. Sağkalım sürelerinin hesaplanmasında Kaplan–Meier analizi kullanıldı. BULGULAR: Çalışmaya alınan 160 hastanın ortanca yaşı 61 ± 11 idi. Histopatolojik alt gruplara göre en sık (%80,6) seröz epitelyal over kanseri saptandı. Tanı esnasındaki evre dağılımı incelendiğinde olguların en çok Evre III’de tanı aldığı görüldü. Kemoterapiye bağlı en sık görülen yan etki alopesi (%100) olurken; alopesi dışında yan etki görülme insidansı %51,2 olarak bulundu. Olguların %48,8’inde nüks saptanırken; medyan progresyonsuz sağkalım 19,1 ay; tüm grupta ise genel sağkalım 89,9 ay olarak hesaplandı. Doz azaltımı yapılan olgularda ise genel sağkalım anlamlı olarak düşük bulundu (p<0,05). TARTIŞMA ve SONUÇ: Çalışmamız olguların yaş ortalaması, hastalığın tanıdaki evresi, kemoterapi yan etkileri, sağkalım oranları açısından diğer çalışmalarla benzerlik göstermektedir. Doz azaltımının genel sağkalım üzerine olan negatif etkisi ise çoğu çalışma ile benzerlik göstermekle birlikte bu konuda yapılacak yeni araştırmaların gerekliliği göze çarpmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Over Changes in Cancer Prognosis, Ten Years Single Center Experience
2020
Yazar:  
Özet:

Over Cancer is the fifth most common cancer in women, but is ranked first among the causes of death related to gynecological cancer. Our study aims to retrospective assess the health of patients treated due to over cancer, survival results and observed side effects related to treatment. Method and Requirements: In our study from January 2010 to January 2020 Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Oncology Education and Research Hospital Medical Oncology Clinic for the purpose of diagnosis and treatment followed over 160 cancer-related medical records have been retrospective examined from the system notes and files. Our study included patients aged 18 and over who were diagnosed with over cancer. The incidents were detailed according to the age average, over cancer histopathological types, the diagnosis stage, the side effects that they received related to chemotherapy, progressive survival (PFS) and general survival (GS) periods. For the calculation of the duration of life, Kaplan-Meier analysis was used. The average age of 160 patients in the study was 61 ± 11. According to the histopathological subgroups, the most frequent (80.6) serous epithelial over cancer was detected. During the diagnosis, the phase distribution was studied and the most cases were diagnosed in Phase III. The most common side effects associated with chemotherapy was alopecia (100%) while the incidence of side effects other than alopecia was 51.2%. In 48.8 percent of cases, nickness was estimated; median progressive survival was 19.1 months; in the entire group, overall survival was estimated at 89.9 months. In cases of dose reduction, the overall survival was significantly low (p<0,05). CONTRACT and RESULT: Our study is similar to other studies in terms of the age of the events, the diagnosis stage of the disease, chemotherapy side effects, survival rates. The negative effect of dose reduction on overall survival is similar to most studies, but the need for new research on this subject is highlighted.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Acta Oncologica Turcica

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 648
Atıf : 88
Acta Oncologica Turcica