Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 13
İÇ MİMARLIK EĞİTİMİNDE ERGONOMİ VE MEKAN DENEYİMİ ÜZERİNE BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Kısaca fiziksel çevrenin insana uyumlaştırma süreci olarak tanımlanan ergonomi, temelleri Endüstri Devrimi’ne dayanan ve salt verimliliği sağlamak amacıyla ortaya çıkmış olan bir bilim dalıdır. Zaman içinde evrilerek disiplinler arası bir olgu haline gelen ergonomi, insanla ilgilenen tasarım disiplinlerinin de temelini oluşturmaktadır. İç mekanda ergonomi mekanı kullanıcısı olan insanın gereksinimlerini doğru bir şekilde karşılayarak konforunun sağlanmasına dayanmaktadır. Tasarlanacak mekanların ve o mekan içindeki donatım elemanlarının ölçü ve biçimleri onu kullanacak insanın antropometrisinden kaynaklanmaktadır. Bu temele bağlı kalarak Avrasya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Ergonomi dersi kapsamında birinci sınıf öğrencileriyle iç mekanda ergonomi ve mekan deneyimi üzerine bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada İç Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin öncelikle kullanıcı antropometrisi ve donatı bazında iç mekan ergonomisi ilişkisi hakkında bilgilendirilmesi hedeflenmiştir. Bu bağlamda kuramsal ön bilgiye sahip olan öğrencilerin iç mekan ergonomisini 1/2 ölçekli prototipleri yapılan mekanları deneyimleyerek öğrenmeleri çalışmanın temel amacıdır. Çalışmanın sonunda öğrencilerin, prototipleriyle deneyimledikleri mekanları daha iyi algıladıkları ve mekan örgütlemelerinde iç mekan ergonomisi açısından dikkat etmeleri gereken kriterlerin farkına vardıkları gözlemlenmiştir. Bu durumun iç mekan tasarımı çalışmalarında benzer mekan örgütlemelerini yaparken de önemli bir deneyim oluşturacağı düşünülmüştür

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research