Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7
DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİDERLİK VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ: SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA
2023
Dergi:  
EKEV Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma; çalışanların dönüştürücü liderlik algıları ile örgütsel bağlılık düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığını ölçmek amacıyla yapılmıştır. Çalışma; Kayseri ilindeki 446 sağlık sektörü çalışanının katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada; Podsakoff ve arkadaşları (1990) tarafından geliştirilip, İşcan (2002) tarafından Türkçeye uyarlanan “Dönüştürücü Liderlik Ölçeği” ile Meyer, Allen ve Smith (1993) tarafından geliştirilip, Dağlı, Elçiçek ve Han (2017) tarafından Türkçeye uyarlanan Örgütsel Bağlılık Ölçekleri kullanılmıştır. Değişkenlerin birbirleriyle olan ilişkilerini tespit etmek için korelasyon analizi, çalışanların dönüştürücü liderlik ve örgütsel bağlılık düzeylerini belirlemek için tanımlayıcı istatistiklerden frekans, yüzdelik, ortalama ve standart sapma değerleri kullanılmıştır. Analizlerde; çalışanların dönüştürücü liderlik (3,64), duygusal bağlılık (3,57), devam bağlılığı (3,25) ve normatif bağlılık (3,13) algılarının “orta düzeyde” olduğu tespit edilmiştir. Çalışmanın sonucuna göre dönüştürücü liderlik ile duygusal bağlılık arasında “orta” (0,676), dönüştürücü liderlik ve devam bağlılığı arasında “zayıf” (0,450), dönüştürücü liderlik ile normatif bağlılık arasında “zayıf” (0,389) düzeylerde pozitif yönde ilişkiler bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Relationship Between Transformational Leadership and Organizational Commitment: An Application On Health Sector
2023
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to measure whether there is a significant relationship between employees' perception of transformational leadership and the level of organizational commitment. The study involved 446 healthcare workers in Kayseri province. In this study “The Transformational Leadership Scale” developed by Podsakoff et al. (1990) and translated into Turkish by İşcan (2002) and the Organizational Commitment Scales developed by Meyer, Allen, and Smith (1993) and translated into Turkish by Dağlı, Elçiçek, and Han (2017) were used. Correlation analysis was used to determine the relationships of the variables. The frequency, percentage, mean, and standard deviation values, which are among the descriptive statistics, were used to assess employees' level of transformational leadership and organizational commitment. From the analyzes, it was found that employees' perceptions of transformational leadership (3.64), affective commitment (3.57), continuance commitment (3.25), and normative commitment (3.13) were at a "moderate" level. According to the results of the study, positive correlations were found at "moderate" level (0.676) between transformational leadership and affective commitment, "weak" (0.450) between transformational leadership and continuance commitment, and "weak" (0.389) between transformational leadership and normative commitment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










EKEV Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

EKEV Akademi Dergisi