Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 30
 İndirme 1
Covid-19 Salgınında Uygulanan Uzaktan Çalışma Sürecinde Bilişim Teknolojisi Araçlarının İşletme Faaliyetlerine Etkisi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Çin’in Vuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıktığı için Covid19 ismi verilen ve salgın bir hastalığa dönüşen Coronavirüs hızla yayılmaktadır. Coronavirüs solunum yolu ile enfeksiyona neden olarak ateş, nefes darlığı, öksürük gibi sendromları olan bulaşıcı bir virüstür. Virüs solunum yolu ile kişiden kişiye temasla hızlı ve kolay bir şekilde yayılarak ciddi tehlikeler içermesinden dolayı Dünya sağlık örgütü tarafından küresel salgın anlamına gelen Pandemi ilan edilmiştir. Salgının önlenmesi için tüm ülkeler çeşitli tedbirler almış bu tedbirlerden birisi ise salgının önlenmesi için iş hayatındaki uzaktan çalışma uygulaması olmuştur. Uygulamayla birlikte işletmelerin uzaktan çalışması için çeşitli bilişim teknolojisi araçlarını etkin bir şekilde kullanması gerekmektedir. İşletmeler faaliyetlerine devam etmek için bilişim teknolojisi uygulamaları kullanarak uzaktan çalışmaya başlamıştır. Bilginin çeşitli analizler ile işlenerek kullanıcıların hizmetine en uygun şekilde sunmayı sağlayan sistemler bilişim teknolojisi olarak tanımlanmaktadır. Salgın sürecinde ki uzaktan çalışma uygulamasında bilişim teknolojilerinin önemi kendini daha çok göstermiştir. Bu süreçte işletmeler faaliyetlerini yürütebilmek için işlerinde bilişim teknolojisi alanındaki eksikliklerini görmüş ve bu eksiklikleri gidermek için kendilerine yol haritası çizecekleri muhtemeldir. Araştırma Covid19 salgınında uygulanan uzaktan çalışma süreci ile faaliyet gösteren işletmelerde bilişim teknolojisi araçları kullanımının etkileri ile beraber önemini ortaya koymak için yapılmıştır. Araştırmada anket tekniği ile elde edilen veriler analiz edildiğinde olumlu sonuçlar alınmış bilişim teknolojilerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Araştırmasonuçlarına göre çeşitli değerlendirmeler yapılmış ve işletmelere tavsiyelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The impact of information technology tools on business activities in the remote work process applied in the Covid-19 attack
2020
Yazar:  
Özet:

As the coronavirus appeared in the Chinese city of Vuhan in December 2019, the coronavirus, which is called Covid19 and becomes a epidemic disease, is rapidly spreading. Coronavirus is a infectious virus with symptoms such as fever, breathing difficulty, cough that causes infection through the respiratory tract. Pandemic has been declared a global epidemic by the World Health Organization because it contains serious dangers by spreading the virus from person to person quickly and easily by contact. All countries have taken various measures to prevent the epidemic, and one of these measures has been the practice of remote work in the workplace to prevent the epidemic. With the application, need to efficiently use various computer technology tools to work on a distance. Companies have begun to work on a distance using computer technology applications to continue their activities. Systems that enable the best to provide the service of users by processing information through various analyses are defined as information technology. The importance of information technology in the remote work process has increased. In this process, have seen their shortcomings in the field of information technology in their business to be able to carry out their activities and they are likely to draw a road map to them to fix these shortcomings. The research was conducted in order to show the importance of the use of computer technology tools in companies operating through the remote work process applied in the Covid19 epidemic. When the data obtained by the survey technique was analyzed, the importance of the information technologies obtained with positive results was revealed again. According to the results of the research, various assessments have been made and advice has been given to.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 41
Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences