Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Hindistan’da Bilgi Teknolojileri Endüstrisinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Gig Sözleşmelerine Yönelmesine Yol Açan Faktörler
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Gig ekonomisi, alternatif iş düzenlemeleri için uygun bir alan haline gelmiştir. Bu nedenle çalışmada, bilgi teknolojisinde Gig sözleşmesini etkileyen faktörler inceleme konusu yapılmıştır. İncelemede, insan kaynakları yönetimi ile sürdürülebilir dijital ekonominin aracılık ettiği gig iş sözleşmeleri arasındaki ilişkiyi tespit etmek için Yapısal Eşitlik Modeli kullanılarak kavramsal bir çerçeve ortaya konulmaktadır. Özel olarak tasarlanmış bir anket uygulaması sonucunda, işverenlerin karşılaştığı en belirgin engellerin rekabet gücü seviyesi, uzayan çalışma süreleri ve gece geç saatlerdeki teslimat gerektiren işler olduğu belirlenmiştir. Teşvikler, gig sözleşmelerini etkileyen güçlü faktörlerden değildir. Bununla birlikte, esneklik iş yükü baskılarının çoğunu azaltmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Factors Causing The Indian Information Technology Industry's Human Resource Management To Change To Gig Contracts
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

The gig economy has become a viable field for alternate job arrangements. Therefore, we aim to explore the gig contracting influencing factors in Information Technology. We propose a conceptual framework using Structured Equation Modelling to ascertain the relationship between Human Resource Management and gig work contracting mediated through a sustainable digital economy. Based on a specifically designed survey, employers’ most significant hurdles were the competitiveness level, the extended hours when one was logged in, and late-night delivery. The incentives were not strong influencing factors for Gig contracting. However, the flexibility reduced much of the workload pressures.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.282
2023 Impact/Etki : 0.196
Sosyoekonomi