Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
GREEN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT AND TRENDS IN LOGISTICS: CURRENT PRACTICES IN TURKEY
2021
Dergi:  
Beykoz Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nüfusun artması, sanayi ve teknolojinin gelişmesi tüketim üzerinde büyük etkiye sahiptir. Tüketimin artması nihayetinde çevre kirliliğine ve küresel ısınmaya yol açmaktadır. Bu tehditler insanlara çevreye duyarlı olmayı ve kendileri için hayatı kolaylaştırmaya çalışırken 'yeşil' yaşamayı öğretmiştir. Bu nedenle ürünün üretimi, dağıtımı ve pazarlanması çevre dostu bir uygulama olarak 'yeşil tedarik zinciri yönetimi' kavramı altında ortaya çıkmıştır. Buna karşın Türkiye'de sanayileşme süreci çevreyi hesaba katmamış ve istemeden çevreye zarar vermiştir. Ancak günümüzde ülkemizde de üretim ve hizmetlerde yeşil uygulamalar kullanılmaya başlanmıştır. Bu nedenle çalışmada öncelikle ülkemizde faaliyet gösteren tüm yerli ve yabancı işletmelere çevresel etkilerini azaltarak çevresel performanslarını iyileştirmeleri konusunda rehberlik etmek amacıyla “Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi” konusu seçilmiş ve açıklanmaya çalışılmıştır. Bu çalışmanın ilk bölümleri, yeşil tedarik zinciri yönetimi üzerine bir inceleme olup lojistikteki kullanımlarından bahsetmektedir. Sonraki bölümlerde mevcut uygulamalar literatür ile karşılaştırılarak yeşil lojistik uygulamalarının Türkiye'deki firmalara ışık tutması amaçlanırken yapılan içerik analiziyle beraber lojistik sektör temsilcilerinin yeşil tedarik zinciri yönetimi algısı ve Türkiye’nin bu konudaki durumu hakkında görüşlerine ulaşılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca çalışma çevre açısından gelecek için neler yapılabileceğini de tartışmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Beykoz Akademi Dergisi

Dergi Türü :   other

Beykoz Akademi Dergisi