Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 26
Analysis of Text Feature Extractors using Deep Learning on Fake News
2021
Dergi:  
Engineering, Technology & Applied Science Research
Yazar:  
Özet:

Abstract Social media and easy internet access have allowed the instant sharing of news, ideas, and information on a global scale. However, rapid spread and instant access to information/news can also enable rumors or fake news to spread very easily and rapidly. In order to monitor and minimize the spread of fake news in the digital community, fake news detection using Natural Language Processing (NLP) has attracted significant attention. In NLP, different text feature extractors and word embeddings are used to process the text data. The aim of this paper is to analyze the performance of a fake news detection model based on neural networks using 3 feature extractors: TD-IDF vectorizer, Glove embeddings, and BERT embeddings. For the evaluation, multiple metrics, namely accuracy, precision, F1, recall, AUC ROC, and AUC PR were computed for each feature extractor. All the transformation techniques were fed to the deep learning model. It was found that BERT embeddings for text transformation delivered the best performance. TD-IDF has been performed far better than Glove and competed the BERT as well at some stages.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Engineering, Technology & Applied Science Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.845
Atıf : 2.898
2023 Impact/Etki : 0.733
Engineering, Technology & Applied Science Research