Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
FİNANSMANI BÜTÇEDEN KARŞILANAN KAMU ALIMLARINDA ÖN MALİ KONTROL ÇATIŞMA ALANI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2015
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu hizmetlerindeki artışa bağlı olarak mal, hizmet ve yapım işinden oluşan kamu alımları da artmaktadır. Daha fazla kamu kaynağının kullanımını gerektiren bu artış kamu alımlarının ekonomi içindeki önemini göstermektedir. GSYH içinde belli paya sahip kamu alımları politika aracı olarak ekonomik, mali ve sosyal alanda kullanılabilmektedir. Ekonomi dünyasında önemli bir yere sahip kamu alımlarında düzen tarihi gelişim seyri içinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ikincil mevzuatı ile sağlanmaktadır. Mali mevzuatın bir parçası olan ihale mevzuatı çerçevesinde yapılan ve belli tutarı aşan kamu ihaleleri ihale kararına bağlanıp ihale yetkilisinin onayı ile kesinleştikten sonra 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre ön mali kontrole tabi tutulmaktadır. Belli tutarı aşan kamu alımlarının ön mali kontrole tabi tutulması ihale mevzuatında yer alan bazı hükümlerin uygulama alanının ortadan kaldırılmasına neden olmakta ve her iki Kanun hükümleri arasında çatışma alanı oluşturmaktadır. Bu makalede söz konusu çatışma alanına dikkat çekilmekte ve çözüm önerileri ile sorun giderilmeye çalışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
-
2015
Yazar:  
Özet:

Depending upon the increase in public services, public procurement consisting of public goods, services and works contracts is also increasing. This increase requiring further use of public funds demonstrates the importance of public procurements in the economy. Public procurements which possess a certain share in the GDP can be used as a political means in economic, financial and social fields. The system in public procurements which have a big importance in the economic field, is provided via the Public Procurement Law numbered 4734 and the secondary legislation. Public contracts realized within the framework of procurement legislation which is a part of financial legislation and exceeding a certain amount, are finalized with the approval of the contract officer and are subject to pre fiscal control according to the Law of Public Financial Management and Control numbered 5018. The exposure of public contracts exceeding a certain amount to pre fiscal control causes the abolition of certain provisions’ implementation fields within the procurement legislation and constitutes a conflict situation between the two Law provisions. This article mentions about this conflict and the problem is intended to be solved with various proposed solutions

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 2.564
2023 Impact/Etki : 0.104
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi