Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
XV-XVI. Asırlarda Giresun ve Yöresine Dâir Bâzı Bilgiler
1989
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğu Karadenizin mutena köşelerinden biri olan Giresun, gerek mevkii ve gerekse nispeten mahfuz limanı ile kadim asırlardan beri oldukça ehemmiyetli bir yere sahip olmuştu. Miletlerin Doğu Karadeniz kıyılarında kurdukları kolonilerden biri olduğu anlaşılan, kalesi Pontos kralı Farnakes tarafından inşâ ve tamir olunan şehir, Cenevizlilerin mühim bir ticaret kolonisi haline gelmiş, Trabzon Rum İmparatorluğu devrinde de bu hususiyetini sürdürmüştüt1). Selçuklular devrinde fetih maksadıyla bu bölgelere sevk edilen Türkmen boylarından Çepniler, Ordu ve Giresun yöresinde faaliyette bulunmuşlar ve Anadolu Selçuklularının son devirlerinde bu bölgelerde bir beylik kurmuş olan Hacı Emiroğullarmdan Süleyman Bey, Giresun'u tahminen 1396 veya 1397'de ele geçirmiştik). Beylik l. Bayezid. devrinde Osmanlı hakimiyetine girince, şehir Osmanlılara bağlanmış, ancak bölgedeki kesin hakimiyet Fâtih Sultan Mehmed’in Trabzon seferi sonrası gerçekleşmişti.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.712
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi