Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNİN ELEŞTİREL DÜŞÜNME DÜZEYLERİ VE ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ
2016
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Araştırma, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu hemşirelik öğrencilerinin eleştirel düşünme düzeyleri ve etkileyen faktörlerin belirlenmesi amacı ile tanımlayıcı olarak yapılmıştır.  YÖNTEM ve GEREÇLER: Araştırmanın evrenini, İstanbul ilinde bulunan bir Vakıf Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda 2014-2015 eğitim öğretim yılında hemşirelik lisans eğitimi gören tüm öğrenciler (N=185) oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemine, ulaşılabilen ve araştırmaya katılmayı kabul eden 139 öğrenci alınmıştır. Veriler, öğrencilerin sosyodemografik özelliklerine ilişkin Tanıtıcı Bilgi Formu ve Kalifornia Eleştirel Düşünme Eğilimi Ölçeği (CEDEÖ) kullanılarak toplanmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde bağımsız örneklerde t testi ve tek yönlü varyans analizi kullanılmıştır. BULGULAR: Araştırma sonucunda araştırma kapsamına alınan öğrencilerin “Eleştirel Düşünme Eğilimi Ölçeği” puan ortalamasının (196.56±22.28) olduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin sosyodemografik özellikleri ile eleştirel düşünme eğilimi ölçeği puan ortalamaları karşılaştırıldığında; cinsiyet, medeni durum, sınıf, akademik başarı algısı, anne ve baba eğitim düzeyi, aile tutumu, gelir düzeyi, sosyal ve bilimsel etkinliklere katılma durumu ve hemşireliği isteyerek seçme durumu değişkenleri ile eleştirel düşünme eğilimi ölçeği puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı fark olmadığı (p>0.05), kardeş sahibi olma durumu ile çocukluğunun çoğunu geçirdiği yer arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark olduğu bulunmuştur (p<0.05). Kardeş sahibi olanların ve çocukluğunun çoğunu ilçede geçirenlerin eleştirel düşünme eğilimi ölçeği puan ortalamaları daha yüksek bulunmuştur. TARTIŞMA ve SONUÇ: Sonuç olarak çalışmada öğrencilerin eleştirel düşünme düzeyinin düşük olduğu saptanmıştır. Eğitimcilerin öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini arttırıcı stratejiler geliştirmesi önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.864
2023 Impact/Etki : 0.067
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q2
92/222

Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi