Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Plasma lipid peroxide levels in type ll diabetics : Relationship with long term diabetic complications
1994
Dergi:  
Marmara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

In order to explore the relationship of lipid peroxidation and long-term complications in diabetes mellitus, we tested LPO (lipid peroxides), FPG (fasting plasma glucose), cholesterol, triglycerides, and HDL (High Density Lipoprotein) levels of 44 healthy controls and 83 type II diabetics. Mean plasma LPO value of healthy controls was found to be 2.55±0.51 nmol/ml. This value seemed to increase by age, but no sexual difference was observed (in women 2.46±0.53, in men 2.66±0.48 nmol/ml, mean+S.D.). Comparison of plasma LPO values showed a significant difference between healthy controls and total diabetics (4.05±1.24 nmol/ml), complicated group (4.46±1.32 nmol/ml) and non- complicated group (3.49±0.80 nmol/ml), (p<0.001). According to these data we concluded that increased lipid peroxidation in diabetes mellitus may induce the onset of long-term complications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Marmara Medical Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.273
Atıf : 768
2023 Impact/Etki : 0.034
Marmara Medical Journal