Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Geçmişten günümüze: Güneş Bacası Güç Teknolojileri
2019
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

This study introduces the solar chimney power technology, which is a solar thermal energy system. One of the renewable energy resources, this system is an energy transformation system in which solar energy and wind energy are used together. In this system, the air that is heated with solar energy ensures the production of electric energy by moving upwards with the suction effect of the chimney and rotating the turbine that is placed inside the chimney. In this review, the main principles and characteristics of this system are discussed and the developments on the experimental and theoretical investigations carried out with regard to the solar chimneys around the world especially in recent years are shared with the readers. With the study, it is aimed to provide up-to-date information to readers who are interested in this subject.

Anahtar Kelimeler:

Past To Present: Solar Chimney Power Technologies
2019
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, bir güneş termal enerji sistemi olan güneş bacası güç teknolojisini tanıtmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan bu sistem, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinin birlikte kullanıldığı bir enerji dönüşüm sistemidir. Bu sistemde, güneş enerjisi ile ısıtılan hava, baca emme etkisi ile yukarı doğru hareket ederek ve baca içerisine yerleştirilen türbini döndürerek elektrik enerjisinin üretimini sağlar. Bu derlemede, bu sistemin temel ilkeleri ve özellikleri tartışılmakta ve özellikle son yıllarda dünyanın çeşitli yerlerinde güneş bacaları ile ilgili yapılan deneysel ve teorik incelemelerdeki gelişmeler okuyucularla paylaşılmaktadır. Çalışma ile, bu konuyla ilgilenen okuyuculara güncel bilgi sağlanması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 1.642
2023 Impact/Etki : 0.127
El-Cezeri Journal of Science and Engineering