Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Tekrarlayan Akciğer Enfeksiyonu ve Dirençli Demir Eksikliği Anemisi Ayırıcı Tanısında Nadir Bir Antite: İdiyopatik Pulmoner Hemosiderozis
2020
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İdiyopatik pulmoner hemosiderozis (İPH), demir eksikliği anemisi (DEA), tekrarlayan alveoler hemoraji atakları ve hemoptizi ile seyreden ve etyolojisi tam bilinmeyen nadir bir hastalıktır. Olguların büyük çoğunluğu çocukluk döneminde görülür. Klinik olarak hemoptizi, alveoler hemoraji atakları sırasında gelişen solunum sıkıntısı, akciğer grafisinde parankimal infiltratlar ve sekonder demir eksikliği anemisi gibi bulgularla prezente olur. Bu nedenle de tekrarlayan solunum sıkıntısı ve demir eksikliği anemisine neden olan diğer hastalıklarla ayırıcı tanısı yapılmalıdır. Biz burada tekrarlayan alt solunum yolu infeksiyonu ve kistik fibrozis ön tanısıyla izlenen ve İPH tanısı alan iki yaşındaki bir olguyu sunuyoruz. Olgunun tanısı bronkoalveoler lavaj sıvısında hemosiderin yüklü makrofajlar görülerek doğrulanmış ve steroid tedavisi ile remisyon sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Repeated Lung Infection and Resistant Iron Deficiency Anemia A Rare Antitis in Distinguishing Diagnosis: Idiopathic Pulmonary Hemosiderosis
2020
Yazar:  
Özet:

Idiopathic pulmonary hemosiderosis (IPH) is a rare disorder of unknown etiology and characterized by iron deficiency anemia (IDA), recurrent attacks of alveolar hemorrhage and hemoptysis. The vast majority of cases occur during childhood. Clinically, it is presented with symptoms such as hemoptysis, respiratory distress during attacks of alveolar hemorrhage, parenchymal infiltrates on chest x-ray and secondary iron deficiency anemia. Therefore, differential diagnosis should be done to control other diseases causing recurrent respiratory distress and iron deficiency anemia. We present a 2-year-old patient with a history of recurrent lower respiratory tract infection and cystic fibrosis who was diagnosed with IPH. The diagnosis of the case was confirmed by seeing hemosiderin-laden macrophages in bronchoalveolar lavage fluid. Remission was achieved with steroid treatment.

Anahtar Kelimeler:

A Rare Entity In The Differential Diagnosis Of Recurrent Pulmonary Infection and Refractory Iron Deficiency Anemia: Idiopathic Pulmonary Hemosiderosis
2020
Yazar:  
Özet:

Idiopathic pulmonary hemosiderosis (IPH) is a rare disorder of unknown etiology and characterized with iron deficiency anemia (IDA), recurrent attacks of alveolar hemorrhage and hemoptysis. The vast majority of cases occur during childhood. Clinically, it is presented with symptoms such as hemoptysis, respiratory distress during attacks of alveolar hemorrhage, parenchymal infiltrates on chest x-ray and secondary iron deficiency anemia. Therefore, differential diagnosis should be done to rule out other diseases causing recurrent respiratory distress and iron deficiency anemia. We present a 2-year-old patient with a history of recurrent lower respiratory tract infection and cystic fibrosis who was diagnosed with IPH. The diagnosis of the case was confirmed by seeing hemosiderin-laden macrophages in bronchoalveolar lavage fluid. Remission was achieved with steroid treatment. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 891
2023 Impact/Etki : 0.012
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi