Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
THE RELATIONSHIP BETWEEN UNIVERSITY STUDENTS' CONSCIOUS AWARENESS, HOPE LEVELS, LIFE SATISFIED
2023
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the relationship between university students' levels of mindfulness, life satisfaction and hope. In the study, the relational survey model was used to examine university students in terms of mindfulness, life satisfaction and hope levels. The study group of the research consists of 201 university students, 138 female and 63 male, studying at Mehmet Akif Ersoy University in the fall semester of the 2022-2023 academic year. Research data were collected using the "Cognitive and Affective Awareness Scale", "Continuous Hope Scale", "Life Satisfaction Scale", and personal information form. As a result of the Pearson Correlation analysis test, it was determined that there was a positive and significant relationship between university students' mindfulness, life satisfaction and hope levels. According to the research findings, it is seen that there is a positive and significant relationship between university students' mindfulness, life satisfaction and hope levels. While it is seen that there is a low level of positive and significant relationship between mindfulness and hope level; There is a significant and positive moderate relationship between mindfulness and life satisfaction. Looking at the results, it can be said that as the level of conscious awareness of university students increases, their life satisfaction and hope levels increase.

Anahtar Kelimeler:

Uni̇versi̇te Ogrenci̇leri̇ni̇n Bi̇li̇ncli̇ Farkindaliklari, Umut Duzeyleri̇, Yasam Doyumlari Arasindaki̇ İli̇ski̇
2023
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinin bilinçli farkındalık, yaşam doyumu ve umut düzeyleri arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Araştırmada üniversite öğrencilerinin bilinçli farkındalık, yaşam doyumu ve umut düzeyleri açısından incelenmesine yönelik olarak ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu ise 2022-2023 öğretim yılı güz döneminde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 138 kadın, 63 erkek öğrenci olmak üzere 201 üniversite öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırma verileri “Bilişsel ve Duyuşsal Farkındalık Ölçeği”, “Sürekli Umut Ölçeği”, “Yaşam Doyumu Ölçeği”, kişisel bilgi formu kullanılarak toplanmıştır. Yapılan Pearson Korelasyon analizi testi sonucunda üniversite öğrencilerinin bilinçli farkındalıkları, yaşam doyumu ve umut düzeyleri arasında pozitif yönde anlamlı ilişki olduğu tespit edilmiştir. Araştırma bulgularına göre üniversite öğrencilerinin bilinçli farkındalıkları, yaşam doyumları ve umut düzeyleri arasında pozitif yönde anlamlı ilişki olduğu görülmektedir. Bilinçli farkındalık ile umut düzeyi arasında düşük düzeyde pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu görülürken; bilinçli farkındalık ile yaşam doyumları arasında anlamlı ve pozitif yönde orta düzeyde bir ilişki vardır. Sonuçlara bakıldığında üniversite öğrencilerinin bilinçli farkındalık düzeyleri arttıkça yaşam doyumları ve umut düzeylerinin arttığı söylenebilir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.368
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi