Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 1
Manyetik Rezonans Kuplaj Yöntemiyle Kablosuz Güç Aktarımı Üzerine Literatür Taraması
2022
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde mobil elektronik cihazların kullanımının yaygınlaşması, kablosuz şarj teknolojisinin de ilerlemesini beraberinde getirmiştir. Kablosuz güç aktarımı ile bu cihazların kolaylıkla şarj edilmesi kullanışlılık açısından kullanıcılara oldukça geniş bir alan sağlamaktadır. Son zamanlarda popüler çalışma alanlarından biri haline gelen kablosuz güç aktarımında enerji iletim verimliliği en önemli parametrelerdendir. Kablodan kaynaklanan sorunların ortadan kalkmasıyla hareket özgürlüğü ve kullanım kolaylığı gibi avantajları getiren bu konu üzerine özellikle son yıllarda farklı tekniklerle birçok çalışma yapılmıştır. Bu tekniklerden orta mesafede yüksek verimle kablosuz güç aktarımının mümkün kılınmasına olanak sağlayan manyetik rezonans kuplaj yöntemi üzerine bir derleme çalışması sunulmuştur. Bu makalenin kablosuz güç aktarımı konusu üzerine çalışma yapacak araştırmacıların ve bu konuya ilgi duyan okuyucuların, ilgili çalışmalara kolayca ulaşabilecekleri bir rehber niteliğinde olması hedeflenmektedir. Çalışmamızda öncelikle kablosuz güç aktarımının tarihçesi verilip, ardından kablosuz güç aktarımı tekniklerinden manyetik rezonans kuplaj yöntemini öne çıkaran hususlara yer verilmiştir. Daha sonra manyetik rezonans kuplaj yönteminin temel prensibi açıklanmış; maksimum güç transferi, maksimum verimlilik, hizalama problemi ve insan sağlığı üzerine etkilerinden bahsedilmiştir. Son olarak kablosuz güç aktarımında çalışmaların en yoğun olduğu uygulama alanı olan elektrikli araçlar ile tüketici elektroniği, biyomedikal implantlar, insansız hava araçları ve robotlar şeklinde uygulama alanları sınıflandırılıp bu alanlarda yapılan çalışmalara yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Literature Review On Wireless Power Transmission By Magnetic Resonance Coupling Method
2022
Yazar:  
Özet:

Today, the widespread use of mobile electronic devices has brought about the advancement of wireless charging technology. Easy charging of these devices with wireless power transfer provides a wide area for users in terms of usability. Energy transmission efficiency is one of the most important parameters in wireless power transmission, which has become one of the popular fields of study recently. Especially in recent years, many studies have been carried out with different techniques on this subject, which brings advantages such as freedom of movement and ease of use by eliminating the problems caused by the cable. A review study on the magnetic resonance coupling method, which enables wireless power transmission with high efficiency at medium distance, is presented. It is aimed that this article will serve as a guide for researchers who will study on wireless power transmission and readers who are interested in this subject, where they can easily access related studies. In our study, firstly, the history of wireless power transfer is given, and then the issues that highlight the magnetic resonance coupling method, one of the wireless power transfer techniques, are included. Then, the basic principle of magnetic resonance coupling method is explained; maximum power transfer, maximum efficiency, alignment problem and its effects on human health are mentioned. Finally, electric vehicles and consumer electronics, biomedical implants, unmanned aerial vehicles and robots, which are the most intense application areas in wireless power transmission, are classified and the studies in these areas are included.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.683
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi