Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
GEBELERİN EMZİRMEYE İLİŞKİN TUTUMLARI VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER
2021
Dergi:  
Ebelik ve Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada amaç, gebelerin emzirmeye ilişkin tutumlarını ve etkileyen faktörleri belirlemektir. Yöntem: Tanımlayıcı-kesitsel tipte olan araştırmanın verileri Ocak-Aralık 2017’de Trakya Bölgesinde bir devlet hastanesinde Kadın Doğum Kliniği-Polikliniğine başvuran 202 gebe ile görüşülerek toplandı. Verilerin toplanmasında “Tanıtıcı Bilgi Formu” ve “Emzirme Tutumunu Değerlendirme Ölçeği” kullanıldı. Ölçek cronbach-α=0.75’tir. Araştırma verileri, tanımlayıcı istatistikler, en yüksek ve en düşük değerler, ortalama ve standart sapma, Shapiro Wilk normallik Testi, Cronbach alpha katsayısı, varyans analizi (ANOVA), student-t testi ve pearson korelasyon analizleri kullanılarak değerlendirildi (p<0.05). Bulgular: Emzirme tutum ölçeği puan ortalaması 109.21±12.77 olan gebelerin ve emzirme tutum ölçeği puan ortalamaları ile sosyo-demografik, obstetrik ve emzirme ile ilgili özellikleri arasındaki farkın istatistiksel olarak anlamlı olmadığı (p>0.05), eş çalışma durumunun anlamlı olduğu (p=0.026) ve pozitif yönde ilişkili olduğu (r=0.15) görüldü. Sonuç: Araştırmaya katılan gebelerde, emzirme tutumunun olumlu yönde olduğu ve eş çalışma durumunun emzirme tutumunu etkilediği sonucuna varıldı. Ebe ve hemşireler tarafından; gebelerin emzirmeye yönelik tutumları ve etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi ve bireyselleştirilmiş emzirme danışmanlığının verilmesi önerilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ebelik ve Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

Ebelik ve Sağlık Bilimleri Dergisi