Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Erciş Üzüm Çeşidinin In Vitro Rejenerasyon Potansiyelinin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, bitkisel materyal olarak ülkemizin zengin asma gen potansiyeli içerisinde Van ilinin ekolojisi ile özdeşleşmiş yerel bir üzüm çeşidi olan Erciş çeşidinin in vitro rejenerasyon potansiyeli belirlenmiştir. In vitro bitkiciklerden elde edilen yaprak ayası eksplantları, 0, 0.05 ve 0.1 5 mg L-1 NAA (Naftalen asetik asit) ve 0.5, 1.0, 1.5, 2.0 ve 2.5 ve 5 mg L-1 BAP (6-benzilaminopürin) ile içeren NN ve MS ortamlarında 15 gün karanlık 15 gün ise aydınlık koşullarda kültüre alınmıştır. Araştırma sonucunda kültür ortamlarının içermiş olduğu bitki büyümeyi düzenleyici maddelerin farklı konsantrasyonları ve kombinasyonlarının rejenere eksplant oranı (%), kallus oluşturan eksplant sayısı (adet), kallus kalitesi (%) ve kallus oluşturma oranı (%) üzerine farklı etki yaptığı belirlenmiştir. Rejenere eksplant oranı (%), kallus oluşturan eksplant sayısı (adet) ve kallus oluşturma oranı (%) bakımından MS ortamının NN ortamına göre daha iyi sonuç verdiği gözlenirken, kallus kalitesi (%) bakımından NN ortamının MS ortamına göre daha iyi sonuç verdiği gözlenmiştir. Çalışma sonucunda incelenen tüm özellikler bakımından en iyi sonuç her iki ortama da ilave edilen 0.1 mg L-1 NAA + 1.0 mg L-1 BAP konsantrasyonundan elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of the In Vitro Regeneration Potential of the Ercive Wine Species
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the in vitro regeneration potential of the Erciş variety, which is a local grape variety identified with the ecology of the Van province within the rich ascent gene potential of our country as a plant material, has been determined. The in vitro vegetables obtained leaf explanations, which contain 0, 0.05 and 0.1 5 mg of L-1 NAA (Naftalen acetic acid) and 0.5, 1.0, 1.5, 2.0 and 2.5 and 5 mg of L-1 BAP (6-benzylaminopurine) in the NN and MS environments, were cultivated in light conditions for 15 days and 15 days. The study found that the different concentrations and combinations of plant growth-regulating substances contained in cultural environments have different effects on the rate of explanation to the regenerator (%), the number of explanations forming the kallus (ad), the quality of the kallus (%) and the rate of formation of the kallus (%) . In terms of the explanation rate (%), the number of explanations forming the kallus (ad) and the rate of creation of the kallus (%) the MS environment has better results than the NN environment, while in terms of the quality of the kallus (%) the NN environment has better results than the MS environment. The best results for all the characteristics studied in the study were obtained from the 0.1 mg L-1 NAA + 1.0 mg L-1 BAP concentration added to both environments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 667
2023 Impact/Etki : 0.054
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi