Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Marka Şehir Yaratma Sürecinde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği
2023
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma kapsamında toplumsal bellek mekânları olarak müzelerin sosyal ağ paylaşımlarına konu olma durumu ele alınmıştır. Çalışma, müze ziyaretçilerinin sosyal ağ paylaşımları hakkında fikir vermesi kent markasının oluşmasında müzelere yönelik yaklaşımı tespit etmesi ve bu sosyal, kültürel varlıkların marka kent yaratmasına katkı sağlaması noktasında önemlidir. Bu doğrultuda sosyal ağ kullanıcılarının Ankara’da yer alan müzeler ile ilgili Instagram paylaşımları içerik analizi tekniği ile incelenmiştir. Araştırma sonucunda paylaşım görsellerinin fotoğraf ağırlıklı olduğu müzelerin kurumsal Instagram hesaplarının paylaşım sıklığına göre toplanan verinin en büyük kaynağı olduğu bu müzelerin tümünün vakıf ve özel müze statüsünde olduğu anlaşılmıştır. Paylaşılan postlara bakıldığında hem tanıtım hem de bilgi vermek amacıyla çok yönlü bir sosyal medya kullanımı tespit edilmiştir. Marka kent yaratma sürecinde müzelerle ilgili olarak hashtag kullanımlarının incelenmesi ise müzelerin kendilerini, etkinliklerini ve müzenin bulunduğu kenti ön plana çıkardığını ortaya koymuştur. Müze gezme deneyimi, aynı zamanda müzenin bulunduğu kentin marka değerine yönelik de bir izlenim yaratmaktadır. Çalışma sonucunda, Ankara müzelerinin kent ile ilişkili bir şekilde konumlandırılmasını güçlendirmek amacıyla, müzelerin kurumsal hesapları, ziyaretçilerin kişisel hesapları ve Instagram içerik üreticilerinin Instagram hesaplarından paylaşılacak belirli bir motto odaklı kampanya yapılmasının gerektiği anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Museums In The Process Of Creating A Brand City: The Case Of Ankara
2023
Yazar:  
Özet:

It is crucial to evaluate the usage practices of social networks in sustaining the urban brand. In this study, we discussed how museums as social memory spaces are subject to social media posts. The study is noteworthy because it gives an opinion about social media posts of museum visitors and determines the approach to museums in the formation of an urban brand. Accordingly, we examined the Instagram posts of social media users related to museums in Ankara via content analysis. We found that the posts shared were mainly photos. Museums were the greatest data source for the corporate Instagram accounts according to sharing frequency and they were all foundation and private museums. Examining the purposes of sharing, we determined a multidirectional social media use in the dimensions of communication via announcement, publicity and informing. Analysing the use of hashtags related to museums in the process of creating a brand city revealed that museums highlighted themselves, their activities and the city where they are located. The experience of visiting the museum creates the opinion that there is an impression of the brand value of the city where the museum is located. As a result of the study, we found that it is necessary to organize a campaign based on a specific motto to be shared by corporate accounts of museums, personal accounts of visitors, and Instagram content creators to strengthen the positioning of Ankara museums related to the city.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 1.001
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi