Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Venöz Yetmezlik ve Varis Tedavisinde Siyanoakrilat Kullanımı ve Sonuçları
2020
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada siyanoakrilat ile safen ven ablasyonu yapılan hastaların, ilk 6 aylık erken dönem sonuçlarını sunmak ve siyanoakrilatın güvenirliğinin ölçülmesi amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Mart 2015-Ekim 2016 tarihleri arasında siyanoakrilat ile safen ven ablasyonu uygulanan 318 semptomatik hasta retrospektif olarak değerlendirildi. Çalışmaya renkli venöz doppler ultrasonografide, safenofemoral bileşke düzeyinde en az 5 mm safen ven çapı ve en az 0.5 sn reflüsü olan hastalar alındı. Tüm hastalar lokal anestezi ile alındı. Tümesan anestezi gerekmedi. Her bir işlem yaklaşık 10 dk sürdü ve 30 dk sonra hastalar bir gün kalması şartıyla elastik bandaj ile taburcu edildi. Perforan ven yetersizliği olan hastalar dışında kompresyon çorapları ve herhangi bir medikal tedavi önerilmedi. Hastaların klinik durumları, 6 ay sonra venöz klinik şiddet skoru ile preoperatif durumlarıyla karşılaştırıldı. Bulgular: Toplam 318 (180 kadın, 138 erkek) hastada siyanoakrilat ile safen ven ablasyonu yapıldığı saptandı. Yaş ortalaması 43,6±12,78 bulundu. Erken poliklinik kontrollerinde 6 hastada tromboflebit, 12 hastada ponksiyon yerinde ekimoz meydana geldiği saptandı. Venöz klinik şiddet skoru tüm hastalarda işlem öncesi durumlarına göre anlamlı olarak azaldığı tespit edildi. 6 ay sonraki renkli venöz doppler ultrasonografi kontrolünde 16 hastada safen venin rekanalize olduğu dosya taramasından anlaşıldı. Sonuç: Venöz yetmezlik ve varis tedavisinde siyanoakrilat ile safen ven embolizasyonu, seçilmiş hastalarda ve deneyimli ellerde yapıldığı takdirde, etkin ve güvenilir bir yöntemdir.

Anahtar Kelimeler:

Use and results of cyanocrylate in the treatment of venous insufficiency and varicose varices
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was aimed at presenting early period results of patients with safen venous ablation with cyanocrylate and measuring the reliability of cyanocrylate in the first 6 months. Instruments and Methods: 318 symptomatic patients who were administered by cyanocrylat and safen venous ablation between March 2015-October 2016 were considered retrospective. The study was taken in colored venous doppler in the ultrasound, patients with a safen venous diameter of at least 5 mm at the safenofemoral component level and a reflux of at least 0.5 s. All patients were taken with local anesthesia. There is no need for anesthesia. Each procedure lasted about 10 minutes and after 30 minutes the patients were removed with elastic binding, provided that they stayed one day. No compression socks and any medical treatment is recommended, except for patients with perforate venous deficiency. The clinical conditions of patients were compared to preoperative conditions with the venous clinical severity score after 6 months. Results: In total, 318 (180 women, 138 men) patients were diagnosed with cyanocrylate and safen venous ablation. The average age was 43.6±12.78. Early clinical examinations found that in 6 patients thromboflebitis occurred, and in 12 patients eczimosis occurred in the spot of ponction. The venous clinical severity score was found to be significantly decreased in all patients according to their pre-operative conditions. 6 months later in colored venous doppler ultrasound inspection, 16 patients were seen from a file scan where safenine was rekanalized. In the treatment of venous insufficiency and varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose varicose.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 2.181
2023 Impact/Etki : 0.048
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi