Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 13
Lise Spor Takımlarında Antrenör-Sporcu İlişkisinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Sportive
Yazar:  
Özet:

High quality communication between coach and athlete in coaching context is important for athletes’ physical, psychological and social development. The purpose of this study was to examine coach-athlete relationship in secondary school sport teams. Purposive sampling was used to select sample of this study. Participants were 64 coaches and 145 secondary school sport athletes. “Coach-Athlete Relationship Questionnaire” which was developed by Jowett and Ntoumanis (2004) and translated to Turkish culture by Altıntaş and his colleagues (2012). One way MANOVA was used for statistical calculations. Before performing this analysis, univariate and multivariate normality, variance and covariance homogeneity, and multicollinearity assumptions were checked and all assumptions met criteria. Results showed that coach-athlete relationship level in secondary school sport teams was high for both coach and athlete sides. Gender and sport branches affected coach side of relationship. In athlete side, gender did not affect but sport branches statistically affected coach-athlete relationship. Limitations and future study directions were discussed

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sportive

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2
Sportive