Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
ERKEKLER İÇİN PREKONSEPSİYONEL DANIŞMANLIK VE BAKIM HİZMETLERİ
2022
Dergi:  
Kadın Sağlığı Hemşireliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erkeklerin prekonsepsiyonel dönemdeki sağlıksız yaşam tarzı davranışları, olumsuz gebelik sonuçlarına yol açabilmektedir. Son yıllardaki araştırmalar babaların çocuk sağlığına birçok açıdan etki ettiğini ortaya koymuştur. Prekonsepsiyonel danışmanlık ve bakım hizmetlerinin gebelik ve doğum süreci, kişilerin üreme sağlığı ve genel sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle erkekler için prekonsepsiyonel sağlık bakımı, olumlu gebelik sonuçlarına ulaşılması ve ileride sağlıklı aileler oluşması açısından önemlidir. Erkekler için sunulan prekonsepsiyonel bakım hizmetleri risk değerlendirmesi, sağlığı geliştirme, klinik ve psikososyal girişimleri kapsamaktadır. Erkeklerin bu hizmetlerden faydalanması birçok açıdan önemli olmasına rağmen, bu konuya henüz yeterince önem verilmemektedir. Erkeklerin prekonsepsiyonel bakım alamama nedenleri arasında klinik organizasyon eksikliği, finansal yetersizlikler, konu ile ilgili bilgi ve farkındalığın yeterli düzeyde olmaması gibi etkenlerin yer aldığı görülmüştür. Prekonsepsiyonel danışmanlık ve bakımın gebelik sonuçları üzerine olan etkisi göz önüne alındığında, bu hizmetlerin yalnızca kadınlarla sınırlı olmaması gerekmektedir. Bu bakımın çiftlere birlikte verilmesi gerektiği ve erkeklerin de prekonsepsiyonel hizmetlere ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Bu derlemenin amacı erkeklere verilecek prekonsepsiyonel hizmetlerin önemini, yararlarını, içeriğini incelemek ve hizmetin verilmesindeki engelleri tartışarak konunun önemine dikkat çekmektir.

Anahtar Kelimeler:

Preconception Counseling and Care Services For Men
2022
Yazar:  
Özet:

Men's unhealthy lifestyle behaviours in the preconception period can lead to negative pregnancy outcomes. Recent researches have shown that fathers influence children's health in many ways. Preconception counselling and care services have many positive effects on pregnancy and delivery process, reproductive health and general health of the people. For this reason, preconception health care for men is important in terms of achieving positive pregnancy outcomes and developing healthy families in the future. Preconception care services for men include risk assessment, health promotion, clinical and psychosocial interventions. Although men's benefit from these services is important in many respects, this issue is not given enough attention yet. The reasons for males not receiving preconception care are include lack of clinical organization, financial disabilities, lack of knowledge and awareness about the subject. Considering the impact of preconception counseling and care on pregnancy outcomes, these services should not be limited to women. It should not be forgotten that this care should be given to couples together and men also need preconception services. The aim of this review is to examine the importance, benefits and content of preconception services for men and draw attention to the importance of this issue by discussing the obstacles in providing preconception services.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










2005


Kadın Sağlığı Hemşireliği Dergisi

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 33
Atıf : 3
Kadın Sağlığı Hemşireliği Dergisi