Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Türkiye Mobilya Endüstrisinin Sorunları ve Çözüm Önerileri
2005
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye mobilya endüstrisinin sorunlarının tespiti ile bu sorunlara çözümler önerilmiştir. Bu amaçla 45 sorudan oluşan bir anket hazırlanarak, Türkiye genelinde 33 büyük, 39 orta ve 536 küçük olmak üzere toplam 608 işletmede yüz yüze görüşme yapılmıştır. Çalışmalar sonucunda mobilya endüstrisinin en önemli sorununun eğitimli eleman yetersizliği olduğu tespit edilmiştir. Bunu sırasıyla hammadde, teknoloji, ve enerji yetersizliği sorunları izlemiştir. Ayrıca, özgün tasarım eksikliği bir başka sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Sonuç olarak, eğitimli eleman yetersizliği sorununun meslek odaları ve üniversiteler işbirliği ile çözülebileceği, küçük ve orta boy işletmelere sağlanan desteklerin basitleştirilerek yaygınlaştırılmasının gerekliliği vurgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Problems Of Furniture Industry In Turkey and Suggestions For Solutions
2005
Yazar:  
Özet:

In this study, the problems of the Turkish furniture industry are determined and some solutions to these problems are suggested. The study has been conducted through questionaire with 45 questions used in face to face intervievs in 608 firms in Turkey. 33 of these firms are big size, 39 of them are medium size and 536 of them are small size. As a result, it was determined that the most important problem of the furniture industry is the inadequacy qualified labour. The insufficiency of raw material, technology and energy are also secondary problems. Besides these problems, use of duplicate designs and concepts in furniture also appears as a problem. As a result, it is emphasized that the problems about inadequcy of qualified labour can be solved by the leadership of some realated state institutions and by the cooperation between the universities and professional associations (chamber of professions) and especially the various supports provided for small-medium size firms must become widespread and simple

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.034
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi