Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Çocuk Acil Servisine İlk Kez Ateşsiz Nöbet ile Başvuran Hastaların Sonuçlarının Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Bu çalışmanın amacı ilk kez ateşsiz nöbetle çocuk acil servisine başvuran hastaların beyin görüntüleme sonuçlarını ve ilişkili özelliklerini değerlendirmektir. Yöntemler: Bu çalışma 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran ateşsiz nöbet tanılı hastalar ile yapıldı. Daha önce nörolojik hastalığı ya da süreğen hastalığı olmayan, herhangi bir ilaç kullanım öyküsü bulunmayan çocuklar çalışmaya dahil edildi. Hastaların tıbbi dosyaları geriye dönük olarak incelendi. Bulgular: Çalışma grubumuzun %55’i erkek (n=22), %45’i kadın (n=18) idi ve ortanca yaş 4,50 (minimum=0,25-maksimum=17,00) yıl idi. Ortanca nöbet süresi 5,0 (minimum=0,03-maksimum=30,0) dakika idi. Acil serviste yapılan fizik muayenelerde hastaların %80’inde (n=32) kayda değer bulgular yoktu. Hastaların %10’unda bilgisayarlı tomografi (n=4), %12,5’inde manyetik rezonans görüntüleme (n=5) ile özgül bir patoloji saptandı. Nörogörüntülemede patolojisi olan ve olmayan hastalar arasında cinsiyet, yaş ve nöbet süresi açısından anlamlı fark yoktu (p>0,05). Sonuç: İlk kez ateşsiz nöbet nedeniyle acil servise başvuran hastaların %85’inde normal beyin görüntüleme bulguları vardı. Cinsiyet, yaş ve nöbet süresi gibi değişkenler nörogörüntülemede patolojinin varlığı veya yokluğu ile ilişkili değildi.

Anahtar Kelimeler:

The results of the patients who apply for the first time for child emergency service with unhealthy stroke
2021
Yazar:  
Özet:

Introduction: The aim of this study is to evaluate the brain imaging results and related characteristics of patients who apply to the child emergency service for the first time with unhealthy stroke. Methods: This study was conducted between 1 January 2016 and 31 December 2019 with patients diagnosed with fireless stroke who apply to the Dr. Sami National Children's Hospital Emergency Service at the University of Health Sciences, Ankara. Children who have not previously had neurological disease or persistent disease, with no history of drug use, were included in the study. Patients’ medical records were reviewed backward. Results: 55% of our working group were men (n=22), 45% women (n=18) and the average age was 4.50 (minimum=0.25-maximum=17,00) years. The average time of the attack was 5,0 (minimum = 0,03-maximum = 30,0) minutes. Physical examinations in the emergency service did not show any notable findings in 80% of patients (n=32). In 10% of patients, computer tomography (n=4) and in 12.5% magnetic resonance imaging (n=5) identified a specific pathology. There was no significant difference in gender, age and period of infection between patients with and without pathology (p>0,05). The result: 85% of patients seeking emergency care for the first time due to an inflamed stroke had normal brain imaging findings. Variants such as gender, age, and period of infection were not associated with the presence or absence of pathology in neurogenesis.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 20
2023 Impact/Etki : 0.014
Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi