Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Püskürtülen İnce Kaplamalar ve Yapışmalarına Etki Eden Faktörler- Sprayed Thin Coatings and Factors Affecting Adhesion
2011
Dergi:  
Bilimsel Madencilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada göreceli olarak yeni kabul edilebilecek bir tahkimat türü olan PİK`lerin (püskürtülen ince kaplama) kullanımı, yapısı ve tahkimat işlevlerine dair bilgiler verilmiştir. Ek olarak, çevre koşullarının PİK yapışmasına etkisini değerlendirmek için yapışma dayanımı deneyleri yapılmıştır. Alt katman üzerindeki yağ, su ve toz ile farklı alt katmanların tane boyutu ve pürüzlülüğü değerlendirilmiştir. Tüm testler Tekflex adındaki PİK kullanılarak yapılmıştır. Sonuç olarak, uygun koşullar altında yaklaşık 1.8 MPa yapışma dayanımı elde edilmiştir. Kaya yüzeyinin tozla kirli olduğu veya kayanın çekme dayanımının düşük olduğu durumlarda 1 ila 1.5 MPa`a varan yapışma dayanımına çıkmak güç olabilir. Mekanik kenetlenmeden ziyade, kayacın tane boyutu matrisi ile kaplama arasındaki kimyasal reaksiyonun yüksek yapışma dayanımı elde etmekte daha etkili olduğu gözlenmiştir. Yüksek çekme dayanımlı ve iri tane boyutlu kayaçlar daha yüksek bağlanma dayanımı verme eğilimindedirler. Alt katman yüzey pürüzlülüğünün yapışma dayanımını arttırdığı görülmemektedir. Anahtar Sözcükler: püskürtülen ince kaplama, PİK, TSL, adhezyon, yapışma deneyi, yapışma dayanımı, çevresel faktörler, substrat, alt katman, Tekflex In this study, some information is given on the TSL`s (thin spray on liner) use, structure, and support functions. In addition, adhesive strength tests are conducted to assess the effect of environmental conditions on TSL adhesion. The presence of oil, water and dust on a substrate and the roughness and grain size properties of different substrates are evaluated. All the tests are performed using Tekflex liner material. Adhesive strengths of about 1.8 MPa can be achieved with Tekflex under optimal conditions. Where the rock surface is contaminated with dust or the rock is weak in tension, it may be difficult to reach adhesion strengths of 1 to 1.5 MPa. It is observed that rather than the mechanical interlocking, chemical reaction between the rock grain matrix and the liner material is more important to get higher adhesive strength. Rocks with higher tensile strength and larger grain size tend to give higher adhesive strength. Substrate roughness does not seem to increase adhesive strength. Keywords: Thin spray-on liner, TSL, adhesion test, adhesive strength, environmental conditions, substrate, Tekflex

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bilimsel Madencilik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 118
Atıf : 66
2023 Impact/Etki : 0.083
Bilimsel Madencilik Dergisi