Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Kitle Lezyonu Görünümünde Bir Kist Hidatik Vakası
2012
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kist hidatik, Echinococcus granülosus tarafından oluşturulan bir parazitik infestasyondur. Bu çalışmada akciğer kist hidatiğinin klasik radyolojik ve bronkoskopik görünümleri dışında olan malign kitle görünümünde bir olgu sunulmuştur. 17 yaşında erkek hasta öksürük, balgam, kan tükürme şikayetleri ile başvurdu. Hasta son 2 ay içinde 10 kg kaybetmişti. Çekilen toraks bilgisayarlı tomografisinde kitle lezyonu saptanan hastaya fiberoptik bronkoskopi yapıldı. Fiberoptik bronkoskopide sağ akciğer üst lob anterior segmentte mukozal tümseklenme ve üzeri nekrotik doku kaplı lezyon görüldü. Buradan alınan endobronşial biyopsi sonucu ‘kist hidatik’ olarak raporlandı. Batın ultrasonografisinde epigastriumda karaciğer sol lobunda kistik oluşum görüldü. Hasta operasyon için göğüs cerrahisi kliniğine nakledildi. Orada yapılan operasyonla akciğerdeki kist hidatik çıkarıldı. Akciğer kist hidatiği sıklıkla alt loblarda lokalize olur. Kistin klasik radyolojik, bronkoskopik bulguları olmakla birlikte nadir de olsa farklı radyolojik, bronkoskopik görünümlerde de kist hidatiği akla getirmek gerekir.

Anahtar Kelimeler:

A kitch hidatic case in the appearance of mass lesion
2012
Yazar:  
Özet:

Cyst hidatic is a parasitic infestation created by Echinococcus granülosus. This study presented a phenomenon in the malignant mass appearance, which is beyond the classic radiological and bronchoscopic appearances of the lung cyst direction. A 17-year-old male patient applied with cough, swelling, blood sputum complaints. The patient lost 10 kg in the last 2 months. The patient with a computational tomography of the throat was diagnosed with a fiberoptic bronchoscopy. In the fiberoptic bronchoscope, the upper lob frontal segment of the right liver has seen mucous totality and damages covered by the necrotic tissue above. The endobronchial biopsy result was as "cyst hidatic". In the Western ultrasound, epigastrium found cystic formation in the left lobe of the liver. The patient was transferred to the breast surgical clinic for surgery. With the operation there, the cyst in the lungs was removed. Lung cyst guidelines are often localized in the lower lobes. Although cysts are classical radiological, bronchoscopic findings, it is necessary to take the mind of cyst guidance in different radiological, bronchoscopic appearances, although rare.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi