Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 6
COPRAS YÖNTEMİ İLE G-20 ÜLKELERİNİN KÜRESEL SAĞLIK GÖSTERGELERİNE GÖRE PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Dergi:  
Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Perspektifleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı küresel sağlık göstergelerine göre G-20 ülkelerinin performansını değerlendirmektir. Bu araştırmanın evrenini, G-20 ülkeleri oluşturmaktadır. G-20 ülkeleri dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan meydana gelmektedir. Ancak G-20 ülkelerinden birinin Avrupa Birliği Komisyonu olması ve diğer ülkelerden bazılarının bu birliğe üye olması nedeniyle Avrupa Birliği Komisyonu analiz kapsamından çıkarılmış ve analizler 19 ülke üzerinden gerçekleşmiştir.  Araştırmada COPRAS yöntemi uygulanmıştır. Bu araştırmada engellige ayarlanmış yaşam yılları, insani gelişmişlik indeksi, sosyo demografik indeks, sağlık hizmeti erişimi ve kalite indeksi olarak 4 adet kriter belirlenmiştir. COPRAS yönteminden elde edilen sonuçlara göre Japonya, Güney Kore, Kanada, Almanya, Avustralya ilk beş sırada yer alıp en iyi performans gösteren ülkelerdir. Hindistan, Güney Afrika, Endonezya, Brezilya, Meksika ise en düşük performans gösteren ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye ise G-20 ülkeleri arasında onuncu sırada yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

COPRAS Method to evaluate the performance of the G20 countries according to global health demonstrations
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the performance of the G20 countries according to global health indicators. The universe of this study is composed of the G-20 countries. The G20 countries are composed of 19 countries among the world’s largest economies and the European Commission. However, because one of the G20 countries is the European Commission and some of the other countries are members of this union, the European Commission has been removed from the scope of analysis and the analysis has been carried out across 19 countries.  The study applied the COPRAS method. The study identified four criteria: disabled life years, human development index, social demographic index, access to healthcare and quality index. According to the COPRAS method, Japan, South Korea, Canada, Germany, Australia are the top five and best-performing countries. India, South Africa, Indonesia, Brazil, and Mexico are among the lowest-performance countries. Turkey is ranked 10th among the G-20 countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Perspektifleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 196
Atıf : 247
2023 Impact/Etki : 0.13
Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Perspektifleri Dergisi