Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Türkiye’de Bulunan Bazı Leucoagaricus Türlerinin Morfolojik ve Moleküler Teşhisleri ve Yeni Bir Kaydın Ortaya Çıkarılması
2019
Dergi:  
Mantar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Leucoagaricus (Agaricaceae) cinsinin üyeleri, dünyanın ılıman iklim bölgesinde yetişirler. Mycobank veri tabanında 238 Leucoagaricus türü listelenmesine rağmen, Türkiye'de şu ana kadar sadece 10 tür belirlenmiştir. Bu çalışmada cinse ait dört türün (Leucoagaricus subvolvatus, L. barssii, L. subcretaceus ve L. leucothites) taksonomik konumları, morfolojik ve moleküler kanıtlar değerlendirilerek tartışılmış ve L. subvolvatus Türkiye mikobiyotası için yeni bir kayıt olarak tanımlanmıştır. Her çalışılan türün iç Internal transcribed spacer bölgesi (ITS) filogenetik ilişkileri çözmek için dizilenmiş ve yeni kayıt türün mikroskobik ve makroskobik özellikleri ayrıntılı olarak açıklanmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Morphologic and Molecular Diagnosis Of Some Leucoagaricus Species and Revealing A New Record From Turkey
2019
Dergi:  
Mantar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Members of the genus Leucoagaricus (Agaricaceae) grow in the temperate climatic zone of the world. Only 10 species have been identified up to now in Turkey even though 238 Leucoagaricus species are listed in Mycobank database. In this study, the taxonomic positions of four species, Leucoagaricus subvolvatus, L. barssii, L. subcretaceus and L. leucothites, are discussed by evaluating morphological and molecular evidences and L. subvolvatus is approved as a new record for Turkey mycobiota. Internal transcribed spacer region (ITS) of each studied species is sequenced to resolve phylogenetic relationship and microscopic and macroscopic features of new record are described in detail.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mantar Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 263
Atıf : 768
2023 Impact/Etki : 0.094
Mantar Dergisi