Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Some old 2-(4-(Aryl)- thiazole-2-yl)-3a,4,7,7a-tetrahydro-1H-4,7-tethanoisoindole-1,3(2H)-dione derivatives: Synthesis, inhibition effects and molecular docking studies on Aldose reductase and α-Glycosidase
2021
Dergi:  
Cumhuriyet Science Journal
Yazar:  
Özet:

Basit kromatik teknikler kullanılarak Aldoz redüktaz AR, koyun karaciğerinden elde edildi. Ek olarak, Saccharomyces cerevisiae'den elde edilen a-glikosidaz enzim olarak kullanıldı. Bileşikler ve enzimler arasındaki etkileşimler belirlendi. Moleküllerin biyolojik aktivite değerlerini enzimlerle karşılaştırmak için kullanılan moleküler yerleştirme yöntemi. Bu çalışmada, sentetik izoindol ikame tiyazol türevlerinin (3a-f) aldoz redüktaz ve α-glikozidaz enzimleri üzerindeki inhibisyon etkisi incelenmiştir. Tiyazol serisinde, bileşik 3b (Ki: 9.70 ± 4.72 M), AR'ye karşı maksimum bir inhibitör etki gösterirken, bileşik 3f (Ki: 44.40 ± 17.18 M), AR'ye karşı en düşük bir inhibitör etki gösterdi. Α-glikozidaza karşı Ki değerleri 24.54 ± 6.92–44.25 ± 10.34 M aralığında olan güçlü inhibisyon profilleri araştırıldı. Teorik sonuçlar deneysel sonuçlarla uyumlu bulundu. Antidiyabetik maddeler olarak hareket eden bu bileşikler, AR ve a-glikosidaz enzimlerinin seçici inhibitörü olma potansiyeline sahiptir. Çalışılan moleküllerin Aldoz redüktaz ve α-glikosidaz enzimlerine karşı biyolojik aktiviteleri moleküler yerleştirme yöntemi ile karşılaştırılacaktır. Moleküllerin ADME analizi (Absorpsiyon, dağılım, metabolizma, atılım ve toksisite) yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Utilizing the simple chromatic techniques, Aldose reductase (AR) was derived from sheep liver. In addition, α-glycosidase from Saccharomyces cerevisiae was used as the enzyme. It was determined the interactions between compounds and the enzymes. Molecular docking method used to compare biological activity values of molecules against enzymes. In the current study, the inhibition effect of synthetic isoindol-substitute thiazole derivatives (3a-f) on AR, and α-glycosidase enzymes was studied. In the thiazole series, compound 3b (Ki: 9.70±4.72 M) showed a maximum inhibitory impact towards AR while compound 3f (Ki: 44.40±17.18 M) showed a lowest inhibitory impact towards AR. It was investigated potent inhibition profiles with Ki values in the range of 24.54±6.92–44.25±10.34 M against α-glycosidase. Theoretical results were found consistent with experimental results. Acting as antidiabetic agents, these compounds have the potential to be the selective inhibitor of α-glycosidase and AR enzymes. The biological activities of the studied molecules against AR and α-glycosidase enzymes will be compared with molecular docking method. ADME analysis of the molecules will be done.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Science Journal

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 636
2023 Impact/Etki : 0.077
Cumhuriyet Science Journal