Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
ENDÜSTRİYEL BOYUTLU SULFURLU CEVHER STOKLARININ İSTATİSTİKSEL OLARAK MODELLENMESİ
2015
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yüksek miktarlarda cevher üreten/tüketen işletmeler, üretim aksamalarından kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için stoklu çalışmak zorundadırlar. Yapılan endüstriyel çaplı stoklarda oluşabilecek self-heating nedeniyle işletmelere güvenlik, ekonomik ve çevresel problemler meydana getirmektedir. Bu çalışma Canada/Sudbury’de büyük miktarlarda sülfidli cevher üreten ve üretim fazlalığını stok sahasında depolayan bir işletmenin cevher stok sahasında yapılmıştır. İşletmenin stok sahasında; sırasıyla eni, boyu ve yüksekliği 6.0x9.0x3.0 m olan bir cevher yığını oluşturulmuştur. Oluşturulan bu yığının iç bölgelerine 6 adet sıcaklık sensörü yerleştirilerek yığın içi sıcaklık verileri toplanmıştır. Aynı zamanda da cevher yığınları üzerinde etkili olan parametrelerden hava sıcaklığı, havanın nemi, atmosfer basıncı, rüzgâr hızı gibi değerler sürekli olarak eşzamanlı ölçülmüştür. Cevher yığınından alınan değerlere çoklu regresyon analizleri yapılarak, bir istatistiksel model geliştirilmiştir. Geliştirilen istatistiksel modelden elde edilen korelasyon katsayıları değerleri yaklaşık % 65.3 seviyelerinde olduğu ölçülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Modeling of industrial size sulfur caver stocks statistically
2015
Yazar:  
Özet:

Enterprises that produce/consume high amounts of cabbage must work on stock so that they do not be affected by the problems caused by production interruptions. Due to self-heating that may occur in the industrial diameter stocks, it causes security, economic and environmental problems to. This study was carried out in Canada/Sudbury’s large amounts of sulfide cabbage producing and storing excess production in stock. In the stock area of the enterprise, a cave set is created with a size, length and height of 6.0x9.0x3.0 m, respectively. In the interior area of this set created, 6 temperature sensors were placed and the internal temperature data was collected. Parameters that are also influenced by the cabbage masses, such as air temperature, air humidity, atmospheric pressure, wind speed, are constantly simultaneously measured. A statistical model has been developed by making multiple regression analyses to the values obtained from the Cevher collection. The correlation indicators obtained from the developed statistical model were measured at a level of approximately 65.3%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi