Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Türkiye'de Yeni Sığır Mastitis Ajanları ve Antimikrobiyal Duyarlılıklarının Araştırılması
2019
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’deki sütçü ineklerinin üretim ve kalitesine olumsuz yönde etkileyen ve süt endüstrisine ekonomik olarak büyük bir zarar oluşturan yeni ortaya çıkan sığır mastitis etkenleri bulunmaktadır. Giderek artan bu sorunun üstesinden gelmek için, bu sektörde mastitis ve ülkedeki inekleri etkileyen diğer bakteriyel enfeksiyonların önlenmesi ve yönetilmesi amacıyla antimikrobiyaller kullanılmaktadır. Bununla birlikte, antimikrobiyal direncin (AMR) oluşumu hem hayvan hem de insan kontaminantlarında artmaktadır. Türkiye’deki sütçü ineklerinden ortaya çıkan sığır mastitis etkenlerinde antimikrobiyal direncin oluşumu ve özellikleri açıkça ortaya konmuştur. Sonuç olarak, bu araştırmanın amacı, Türkiye'de ilk kez tespit edilen inek mastitis etkenlerini ve bu patojenlerin antimikrobiyal duyarlılığını değerlendirmektir. Bu araştırmada Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Teşhis ve Analiz Laboratuarında klinik mastitisin değerlendirilmesi için 2014-2018 yılları arasında 61 adet mastitisli süt örneği incelenmiştir. Bu süt örneklerinden Türkiye’de ilk kez izole edilen 25 sığır mastitis ajanı değerlendirilmiştir.. Mevcut araştırmanın sonucu, AMR'nin gelişimini azaltmak için Türkiye çiftliklerindeki enfeksiyon yönetiminin planlanmasının yanı sıra antimikrobiyal geliştirilmesinin gerekliliğini de ortaya koymuştur. VITEK Compact® 2 yöntemi Streptococcus uberis'in maksimum AMR, Globicatella sulfidifaciens’in  ise minimum AMR geliştirdiğini göstermiştir. Çalışma, ortaya çıkan sığır mastitis sayısının doğrudan sürü büyüklüğü ile orantılı olduğunu da ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

The New Mastitis Agents Emerged In Cattle In Turkey and An Investigation Of Their Antimicrobial Susceptibility
2019
Yazar:  
Özet:

There are new emerging cattle mastitis agents that have become a major burden economically on the dairy industry because of their negatively affects on production and quality in dairy cattle farming in Turkey,. To overcome this emerged problem, antimicrobials are adopted in this sector to prevent and administrate mastitis and other bacterial infections affecting cattle in the country. Nevertheless, the occurrence of antimicrobial resistance (AMR) is increasing in both animal and human contaminants. The occurrence and features of AMR of the emerging cattle mastitis agents in dairy cattle in Turkey, have been manifested. As a result, the goal of this research was to assess secluded emerging cattle mastitis agents in Turkey and to appraise the antimicrobial susceptibility of these pathogens. Sixty one milk samples from cattle wwith mastitis were collected between 2014 and 2018 for assessment of clinical mastitis in diagnostic and analysis laboratory of Faculty of Veterinary Medicine, Afyon Kocatepe University.  Twenty five microorganism species arised as cattle mastitis agents were assessed in these milk samples. The outcomes of the present study identified the necessity for advancements in antimicrobial stewardship as well as infection administration plans in Turkish farms to decrease the occurence of AMR. VITEK Compact® 2 systemmethod showed that Streptococcus uberis had the maximum AMR while Globicatella sulfidifaciens had the minimum AMR. The study depicts that the number of cattle mastitis is directly proportional to the size of the herd.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 2.319
2023 Impact/Etki : 0.084
Kocatepe Veteriner Dergisi