Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
Kinoa Ununun ve Kısmi Pişirilerek Dondurma Yönteminin Glutensiz Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
2019
Dergi:  
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; farklı oranlarda (%5, 10, 20 ve %30)  kinoa unu  içeren ve kısmi pişirilerek dondurma yöntemiyle üretilen glutensiz ekmeklerin 0, 5, 10, 15, 30, 45 gün depolanması sonrasında. bazı kimyasal, fiziksel, tekstürel ve duyusal kalite kriterlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Glutensiz un formülasyonu olarak; %53.15 pirinç unu, %24.53 nohut unu, %12.32 patates nişastası, %5 mısır unu ve %5 mısır nişastası karışımı kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre; kinoa unu ilavesi ekmek örneklerinin protein ve toplam diyet lif miktarlarını etkilemezken, nem, kül, kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg) ve fosfor (P) miktarları ile sertlik, sakızımsılık ve çiğnenebilirlilik gibi tekstürel değerlerini arttırmıştır. Renk değerlerinden parlaklık (L*) değeri azalmış, kırmızılık (a*) değeri artmış, sarılık (b*) değeri ise değişiklik göstermemiştir. Depolanan glutensiz ekmeklerde sertlik ve sakızımsılık artarken, elastikiyet ve esneklik azalmıştır. Soğuk depolama ile renk değerlerinde önemli bir değişiklik olmadığı belirlenmiştir. Duyusal analiz sonuçlarına göre; kinoa unu ilavesi ve kısmi pişirerek dondurulup depolama işlemi glutensiz ekmeklerin kabul edilebilirliğini olumlu yönde etkilemiştir. Sonuç olarak kinoa ununun %30 oranına kadar formülasyona ilave edilmesinin uygun olduğu, ve glutensiz ekmeklerin 45 güne kadar kısmi pişirilerek dondurulup depolanabileceği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Kinoa Powder and Partly Cooked Ice Cream Method on Gluten-Free Bread Quality
2019
Yazar:  
Özet:

In this study; in different proportions (%5, 10, 20 and 30%) of kinoa milk and partially cooked with ice cream method of gluten-free bread after the storage of 0, 5, 10, 15, 30, 45 days. It is intended to study certain chemical, physical, textual and sensual quality criteria. As a gluten-free formula, 53.15% rice milk, 24.53% nuts milk, 12.32% potato nuts, 5% eggs milk and 5% eggs nuts mixture were used. According to the results of the analysis; while the addition of chinoa milk does not affect the protein and total dietary fiber amounts of bread samples, the amount of moisture, dust, calcium (Ca), magnesium (Mg) and phosphorus (P) has increased its textual values such as hardness, smoothness and fragility. The value of brightness (L*) has decreased from the color values, the value of redness (a*) has increased, and the value of yellowness (b*) has not changed. In the stored gluten-free bread, the hardness and smoothness increased, the elasticity and flexibility decreased. There is no significant change in colour values with cold storage. According to the results of the emotional analysis; the addition of kinoa milk and the process of freezing and storing by partially cooking has positively affected the acceptability of gluten-free bread. As a result, it was found that it was appropriate to add up to 30% of kinoa powder to the formula, and that gluten-free bread could be partially cooked and stored for up to 45 days.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Quinoa Flour and Part-baking Frozen Process On Gluten Free Bread Quality
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this work was to evaluate the some chemical, physical, textural and sensorial quality of frozen part-baked  gluten-free breads (FPB-GFB) which contain different amounts of quinoa flour (5%, 10%, 20% and 30%)  after frozen storage 0, 5, 10, 15, 30 and 45 days.  53.15% rice flour, 24.53% chickpea flour, 12.32% potato starch, 5% corn flour and 5% corn starch mixture were used as gluten-free flour formulation. According to the obtained results; The addition of quinoa flour did not affect the protein and total dietary fiber content of FPB-GFB, but increased their moisture, ash, calcium (Ca), magnesium (Mg) and phosphorus (P) amounts and increased textural properties such as firmness, gumminess  and chewiness. Among crumb color parameters of FPB-GFB, while brightness (L *) decrease, redness (a *) increased, yellowness (b *) did not showed an important change. Firmness and gumminess of FPB-GFB increased whereas springiness and resilience were decreased during frozen storage. There was no significant change in color values with frozen  storage.According to sensorial scores; the addition of quinoa flour and part-baking and frozen storage process had a positive effect on the acceptability of gluten-free breads. As a result, it was found that addition of quinoa flour up to 30% level was suitable and gluten-free breads could be partially cooked and stored for up to 45 days.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 532
Atıf : 1.189
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q1
27/135

Mühendislik Temel Alanı
Q1
13/114

Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi