Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
Yemlik Keçiboynuzu Kırığının Yaş Şeker Pancarı Posasının Silolanabilirliğine Etkisi Ve Metan Üretim Kapasitesi
2023
Dergi:  
Journal of Agriculture
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, tanenler ve suda çözünür karbonhidratlar açısından yüksek olan yemlik keçiboynuzu kırığının, yaş şeker pancarı posası silajına ilave olarak kullanımının uygulanabilirliğini incelemiştir. Yemlik keçiboynuzu kırığı ilavesi (% 0, 2.5, 5.0, 7.5, ve 10.0), olgunlaşan yaş şeker pancarı posası silajının besin madde içeriğini ve in vitro fermantasyon parametrelerini önemli derecede etkilemiştir. Katkı maddesi olarak kullanılan yemlik keçiboynuzu kırığının oranına bağlı olarak olgunlaşan yaş şeker pancar posası silajlarının kuru maddesinin (KM), ham kül (HK) ve Neutral Detergent Fiber (NDF) içeriklerinin artmış olduğu ve Fleig skorunda yükseldiği gözlenmiştir. Ham protein (HP) ve Asit Detergent Fiber (ADF) içeriklerine etkisi olmamıştır, in vitro fermantasyon parametrelerinden gaz üretimi, metan (ml), metabolik enerji (ME) ve organik madde sindirim derecesini (OMSD) artırırken % metan içeriğini etkilememiştir. Kuru madde içerikleri, şeker posası silajları için %13,18 ile 16,35 aralığında bulunmuştur. Silajların NDF içerikleri ise %19,62 ile 21,45 aralığında olmuştur. Şeker pancarı posasına %10 oranında keçiboynuzu kırığı ilavesi kuru madde ve NDF içeriğinin en yüksek değerine ulaşmasını sağlamıştır. Yaş şeker pancar posasına %10 yemlik keçiboynuzu kırığı ilavesi elde edilen silajın kuru madde içeriği bakımından tavsiye edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Feed Carob Fracture On The Silosability Of Fresh Sugar Beet Pulp and Methane Production Capacity
2023
Yazar:  
Özet:

The use of forage locust fracture, which is high in tannins and water-soluble carbohydrates, as additions in the production of sugar beet pulp silage was explored in this study. The addition of forage locust fracture (0, 2.5, 5.0, 7.5, and 10.0) significantly affected the nutrient content and in vitro fermentation parameters of the ripening wet sugar beet pulp silage. It was observed that the dry matter, ash and NDF contents of the ripened sugar beet pulp silages increased and the Fleig score increased depending on the ratio of forage locust fracture used as additives. It had no effect on crude protein and ADF contents, while it increased the in vitro fermentation parameters such as gas production, methane (mL), metabolic energy and organic matter digestion rate, it did not affect the % methane content. Dry matter contents were found in the range of 13.18% to 16.35% for sugar pulp silages. NDF contents of silages were between 19.62% and 21.45%. Addition of 10% carob flakes to sugar beet pulp allowed the dry matter and NDF content to reach the highest value. Addition of 10% forage locust fracture pulp to wet sugar beet pulp can be recommended in terms of dry matter content of the obtained silage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Agriculture

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.350
Atıf : 5.615
Journal of Agriculture