Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 32
 İndirme 17
Kur’ân’a Göre Aileyi Ayakta Tutan Bazı Kavramlar ve Bu Bağlamda Hz. İbrâhîm’in Örnekliği
2021
Dergi:  
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kur’ân-ı Kerîm’de “ehl” ve “âl” olmak üzere iki farklı kelimeyle ifade edilen aile kavramına pek çok âyette yer verilmiş ailede eşlerin karşılıklı hak ve görevleri, evlenme, boşanma ve miras gibi bazı konular açıklanmış, ailenin eşler için bir sekine yeri oluşuna dikkat çekilmiştir. Hz. Âdem’le birlikte eşinden de bahsedilmiş olması, insanın yalnız bir varlık olmadığına evlatlarından haber verilmiş olması ise ailenin insanlık tarihiyle yaşıt bir kurum olduğuna ve ailenin önemine işaret olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, Kur’ân’ın aile kurumuna bakışını Kur’ân’da bahsedilen bazı peygamber ailelerini ele almak suretiyle tespit etmek veya bu konuda bazı çıkarımlar yapmak mümkün gözükmektedir. Kur’ân’da peygamber ailelerinden farklı örnekler sunularak aile fertleri evrensel birer rol model olarak tanıtılmakta, peygamberlerin aileleriyle yaşadıkları bazı hadiseler anlatılmaktadır. Bu çalışmada öncelikle, “ehl” ve “âl” kelimeleri üzerinden “Kur’ân’da aile kavramı” ele alınmış ardından Kur’ân’a göre aileyi ayakta tutan sevgi, sadakat ve güven kavramları irdelenmiş daha sonra ise bu kavramlar bağlamında Kur’ân’da rol model olarak sunulan Hz. İbrahim’in örnekliği üzerinden bazı durum tespitleri yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Qur’an says that the family is a part of the Qur’an, and that it is a part of the Qur’an. The example of Abraham
2021
Yazar:  
Özet:

In the Qur’an, the family concept, expressed in two different words, “ehl” and “al”, has been placed in many verses; in the family, the mutual rights and duties of the spouses, marriage, divorce and heritage have been explained, and the family has been attracted to form a second place for the spouses. by Hz. The fact that Adam and his wife were mentioned, that man was not a single being; that his children were, that the family was an age institution with the history of mankind and that it was a sign of the importance of the family. Therefore, it seems possible to identify the family institution of the Qur’an by addressing some of the families of the Prophet mentioned in the Qur’an or make some conclusions about this. In the Qur’an, various examples from the family of the prophets are presented as a universal role model, and some of the events that the prophets live with their families are described. In this study, first, the words "ehl" and "al" were addressed through "family concept in the Qur'an" and then the concepts of love, loyalty and trust that keep the family standing according to the Qur'an, and then the concepts presented as a role model in the Qur'an in the context of these concepts. There are some examples of Abraham’s example.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 312
2023 Impact/Etki : 0.188
İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi