Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Over Lezyonlarında İntraoperatif Konsültasyon Yanıtlarının ve Parafin Tanılarının Karşılaştırılması ve Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada hastanemiz bünyesinde yapılan uterin adneksiyal kitle operasyonlarının intraoperatif konsültasyon yanıtları ve tanılarını karşılaştırmayı ve uyum ve uyumsuzluklarını değerlendirip, intraoperatif konsültasyonun benign, borderline ve malign ovaryan lezyonlardaki duyarlılığını, özgüllüğünü, pozitif-negatif prediktif değerlerini ve doğruluk oranlarını değerlendirmeyi amaçladık. Yöntemler: Hastanemizde Mart 2008 ve Haziran 2018 tarihleri arasında opere olan ve intraoperatif patoloji konsültasyonu yapılan uterin adneksiyal kitle olguları retrospektif olarak tarandı. Toplamda 205 olgu elde edildi ve sonuçlar karşılaştırıldı. Frozen yanıtları ve parafin tanıları; benign, borderline ve malign olarak gruplandı. Frozen esnasında yanıt verilmeyen, parafine bırakılan 17 olgu çalışmanın dışında bırakıldı. Bulgular: İstatistiksel analiz sonuçlarına göre benign, borderline ve malign tümörlerin intraoperatif konsültasyon sensitivitesi sırasıyla, %100, %83 ve %95 olarak değerlendirilirken, spesifitesi de aynı sırayla %98, %99, %98 olarak değerlendirildi. Borderline ve malign tümörlerin pozitif prediktif değerleri ise %91 ve %92, negatif prediktif değerleri %98 ve %99 ve doğruluk oranı ise her ikisinin de %97 olarak değerlendirildi. Yöntemler arasındaki uyum Kappa testi ile değerlendirildi ve %94±0,03 (p<0,001) olarak bulundu. Sonuç: İntraoperatif konsültasyon yanıtlarının nihai parafin tanıları tamamen uyumlu olmasa da çok yüksek oranda uyum gösterdiği gözlenmiş olup günlük pratiğimizdeki önemli yerini korumaktadır. Ancak bu bulgular eşliğinde intraoperatif konsültasyon yanıtlarının da sınırlılıklarının olduğu operasyona giren cerrahlar tarafından unutulmamalı ve operasyon şeklini belirlerken akılda tutulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Comparison and evaluation of intraoperative consultation responses and paraffin diagnoses in over lesions
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, we aimed at comparing and assessing intraoperative consultation responses and diagnoses of uterine adjective mass operations in our hospital, and assessing the sensitivity, peculiarity, positive-negative predictive values and accuracy rates of intraoperative consultation in benign, borderline and malign ovarian lesions. Methods: In our hospital, the adnectic mass occurrences of the uterus that were operated between March 2008 and June 2018 and intraoperative pathology consultations were scaned retrospectively. A total of 205 facts were obtained and the results were compared. Frozen responses and paraffin diagnoses are grouped into benign, borderline and malign. 17 incidents left unresponse during the Frozen was left out of the study. Results: According to statistical analysis, benign, borderline and malign tumors were assessed as intraoperative consultation sensitivity as 100%, 83% and 95% respectively, while their specificity was assessed as 98, 99, 98% respectively. The positive predictive values of borderline and malignant tumors were estimated at 91% and 92% and the negative predictive values at 98% and 99%, and the accuracy rate of both was 97%. The conformity between the methods was assessed by the Cappa test and was found to be 94%±0,03 (p<0,001). The result: The final diagnoses of the intraoperative consultation responses are not fully compatible, although they are observed to be very high and keep an important place in our daily practice. However, these findings should not be forgotten by surgeons who enter the operation with the limitations of intraoperative consultation responses, and should be kept in mind when determining the form of the operation.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 233
Journal of Academic Research in Medicine