Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 7
GÜNDELİK HAYATTA DEĞİŞEN TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİNE KARŞI BAŞ ETME STRATEJİLERİ: YOZGAT’TA YAŞAYAN GÖÇMEN KADINLAR
2021
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dezavantajlı gruplar arasında yer alan kadınlar göçten en çok etkilenenlerdendir. Bu durumun yaşanmasında ise eşitsiz koşullarda yaşayan kadınların göç ile birlikte daha eşitsiz koşullara boyun eğmek zorunda kalması etkili olmaktadır. Güncel göç literatüründe de çoğunlukla erkeği birincil ve özne konumunda görürken kadını ise onunla hareket etmek zorunda olan bir eşya gibi ikincil konumda görmektedir. Bu ilişkilendirmenin aksine göç sürecinde kadınlar değişen sosyo-ekonomik ve kültürel yapının da etkisiyle değişimde aktif özne olmuştur dolayısıyla toplumsal cinsiyet rolleri de bu değişimden bağımsız değildir. Rolleri gereği süreci göçün feminizasyonuna dönüştürmüştür. Daha çok bireysel ya da psikolojik sorunların çözümlenmesi veya davranışın iyileştirilmesi anlamlarını içeren baş etme, ilerleyen zamanlarda bireysel/psikolojik sorunlar kadar, aile, aile içi ya da aileler arası ilişkilerini, grup veya toplulukların eylemlerini de kapsar hale gelmiştir. Baş etme daha çok, bireyin ya da grubun (ailenin) karşılaştıkları sorunu veya engeli ortadan kaldırıcı araçlar bulma çabası, sahip olduğu imkân ve kaynakları seferber etmesi olarak tanımlanmaya başlanmıştır bu çalışmada da göçmen kadınlar özelinde kullanılan baş etme benzer süreçleri ve anlamları içermektedir. Bu çalışmada göçmen kadınların değişen cinsiyet rollerine bağlı olarak gündelik hayatlarında geliştirdikleri baş etme stratejileri ve bunun sosyo-kültürel değişime uyum çabalarını nasıl etkilediğini gündelik hayat kuramsal çerçevesinde saha verileriyle analiz edilecektir. Bu çalışma YOBÜ BAP Birimi tarafından desteklenen projeden üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

immigrant women who live in yozgat to cope with gender roles in everyday life
2021
Yazar:  
Özet:

women who are among disadvantaged groups are most affected by migration, which is effective that women living in unequal conditions have to be able to breasted with the migration of women who live in equal conditions, but also in the current migration literature, while seeing the man in primary and self-employment, the woman has developed a secondary position such as a product that has to act with it, women in the migration process have been active in change with the influence of the socioeconomic and cultural structure and cultural structure, therefore, gender roles are not independent from this change, as well as the development of immigrants or social problems that have changed in the role of the group, or the people who have improved the problems of the problems of the people who have changed in relation to change of their lives of the individual problems of the family or to change in their lives of the people, or to develop their efforts of the problems, or to the individual problems, or to change in relation to change in relation to the role of the role of the group, or to change or to the people, or to change in the problems, or to change in the family or to the group or to the individual problems, or to help of the individual problems of the problems of

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.192
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi